matesis
dedas

Altın fiyatları tarihi zirveye gözünü dikti! Uzmanından uyarı geldi

Altın fiyatları her saat başı değişiyor. Gram altın ise tarihi zirveye gözünü dikti. Altın fiyatlarındaki yükseliş trendi sürecek mi? Uzman isimden altın yatırımcılarına uyarı geldi.
  • 28.02.2024 10:00
Altın fiyatları tarihi zirveye gözünü dikti! Uzmanından uyarı geldi

Altında fiyatlarında hareketlilik sürüyor. Sürekli olarak rekorunu tazeliyor. Pazartesi günü gram altın 2 bin 122 liradan işlem görürken, salı günkü fiyatı ise 2 bin 125 liraya kadar yükseldi.

Altın gözünü zirveye dikti. Peki, bu durum sürecek mi? İlerleyen süreçte altın rekorunu yenşleyecek mi? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, "Altın önümüzdeki aylarda biraz daha yükselecek gibi görünüyor. Bu sene sonu beklentimiz beklentimiz 3 bin, 3 bin 250 lira seviyelerinde. Muhtemelen önümüzdeki günlerde 2 bin 150, 2 bin 200 TL seviyeleri gelecek aylar itibariyle görebileceğimiz bir seviye. Altının faiz olarak baskısı azalacağı için yükseliş bekleniyor" değerlendirmesinde bulundu.

Yatırım amaçlı altını seçenler nasıl bir yol izlemeli?

Mehmet Ali Yıldırımtürk, "Kısa vadeli alımları çok tavsiye etmiyoruz. Örneğin şimdi aldınız, 1 ay sonra sattınız sürpriz olabilir. Orta ve uzun vadede altın alınması doğru olur" dedi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk'ün yatırımcılara önerisi şu şekilde:

"Bir portföy oluşturacaksanız küçük veya büyük bunun yüzde 40'ı altın olabilir. Yüzde 10'u belki döviz veya eurobond olabilir. Yüzde 30'u hisse senedi. O da aracı kurumların uzmanlarına sormak suretiyle bir portföy oluşturulabilir." şeklinde konuştu.

Editör: Beşir Şavur

Yorum Yaz