Antalya'da orman yangınları: Evler yandı, mahalleler tahliye edildi
Antalya'nın Aksu ve Serik ilçelerinde çıkan orman yangınlarında bazı evler kullanılamaz hale gelirken, alevlerin tehdit ettiği mahallelerde çok sayıda kişi tahliye edildi. Yangınlara havadan ve karadan müdahale sürüyor.
Antalya'da rüzgârın etkisiyle büyüyen orman yangınları yerleşim yerlerini tehdit ederken, Aksu ve Serik ilçelerinde bazı evler kullanılamaz hale geldi.
Serik ilçesinde Sarıabalı Mahallesi'nin Yemişlitahta, Hacıveliler ve Çiftlik mevkilerinde gece saatlerinde aynı anda yangın çıktı. Kuvvetli rüzgârın etkisiyle kısa sürede yayılan alevler yerleşim alanlarına ulaştı.
Yangında biri boş olmak üzere 5 ev kullanılamaz hale geldi. Çok sayıda plastik sera ve tarım arazisi de yangından zarar gördü. Riskli bölgelerde yaşayan vatandaşlar tahliye edildi.
Yangının etkilediği evlerden birinde bulunan ve üçünün de engelli olduğu belirtilen 3 kişi, yakınları tarafından son anda tahliye edildi. Dumandan etkilenen 3 kişiye sağlık ekiplerince müdahale edildi ve ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
Aksu'da da evler yandı, çok sayıda kişi tahliye edildi
Aksu ilçesine bağlı Karaöz Mahallesi'nde dün saat 18.00 sıralarında başlayan yangın, şiddetli rüzgârın etkisiyle farklı noktalara yayıldı.
Alevlerin yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine çok sayıda ev tahliye edildi. Bir ev tamamen yanarken, mahalle sakinleri de söndürme çalışmalarına destek verdi. Bazı vatandaşlar traktörlerle yangının ilerleyişini durdurmaya, bazıları ise evlerinin çevresinde önlem almaya çalıştı.
Yangının Karaöz'ün yanı sıra Ekşili, Kızıllı ve Çamlıbel mahalleleri çevresindeki ormanlık alanlara yayıldığı bildirildi. Alevler rüzgârın etkisiyle Kepez'e ve Döşemealtı sınırlarına kadar ulaştı. Kızıllı ve Ilıca mahallelerinde de tedbir amacıyla evlerin tahliye edilmesi yönünde anonslar yapıldı.
Yollar trafiğe kapatıldı
Yangın nedeniyle Kuzey Çevre Yolu ile Antalya-Isparta kara yolunun Antalya merkezden Kuzey Çevre Yolu'na kadar olan bölümü tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldı.
Aksu'daki yangına 3 uçak, 9 helikopter, 110 arazöz, 4 iş makinesi ve 610 personelle müdahale edildiği bildirildi. Havanın kararmasıyla hava araçlarıyla çalışmalara ara verilirken, kara ekiplerinin müdahalesi gece boyunca sürdü.
Serik'teki yangına ekip takviyesi
Serik'teki yangının ardından Aksu'da görev yapan ekiplerin bir bölümü bu bölgeye yönlendirildi. Kamu kurumları ve belediyelerin yanı sıra özel firmalar da iş makineleriyle söndürme çalışmalarına destek verdi.
Yangın bölgesine giden özel bir firmaya ait iş makinesi de yol kenarında yan yattı.
Sarıabalı Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Özen, yangının mahallede üç farklı noktada aynı anda başladığını belirterek, ekiplerin müdahalesiyle yangının etkisinin azaldığını söyledi.
Rüzgâr müdahaleyi güçleştiriyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, Aksu'daki yangının yoğun rüzgâr nedeniyle hızla büyüdüğünü belirterek, belediye ve ASAT ekiplerinin tüm imkanlarıyla sahada olduğunu bildirdi.
Özdemir, yangının güneye doğru ilerlemesinin engellenmeye çalışıldığını, Serik'ten gelen yangın ihbarının ardından da bölgeye araç sevk edildiğini belirtti.
Ekiplerin Antalya'daki yangınları kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.
İLKHA