matesis
helpyetim

Başkan, sokakları önce yıkadı sonra süpürerek; temizlik yaptı

Mardin'in Savur ilçesinde belediye Başkanlığı görevine seçilen Av. Engin Uğur Hamidi, eline su hortumu, süpürge ve küreği alıp ilçenin sokaklarını temizlemeye yardım ediyor.
  • 23.05.2024 08:51
Başkan, sokakları önce yıkadı sonra süpürerek; temizlik yaptı

Çiçeği burnunda Savur Belediye Başkanı Av. Engin Uğur Hamidi, cadde ve sokakları eline süpürge ile kürek alıp temizlik görevlileri ile beraber temizlik yaptı.

TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ BAŞLATTI

31 Mart seçimlerinde Belediye Başkanlığı'na seçilen Hamidi, ilçe genelinde temizlik seferberliği başlattı.

‘Daha temiz bir Savur için el ele’ kampanyası başlatan Hamidi, hortum, süpürge ve küreği eline alarak halka öncülük etti. Belediye personeliyle birlikte sokakları temizleyen Hamidi, toplumsal duyarlılığa dikkat çekti.

Eline süpürge alarak çalışmanın startını veren Belediye Başkanı Hamidi, başlattıkları çalışmayla temizliğin sorun olmaktan çıkacağını söyledi.

Belediye ekipleri bir yandan yeşillendirme, diğer taraftan kaldırım ve yolların onarım çalışmalarına devam ediyor. Yıllardır yapıldığı için yıpranan kaldırım taşları yenilenirken, yollardaki çukurlar ise birbir dolduruluyor. Başkan Hamidi'nin talimatı ile harekete geçen ekipler ilçede bir hizmet seferberliği başlattı.

Savur ilçe halkının birinci önceliğinin temizlik ve hizmet olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Hamidi, “Halkımızın memnuniyeti bizim önceliğimiz. Bugün ilçemizde daha temiz bir Savur için el ele kampanyamızı başlatıyoruz. Eksiklerimiz yok değil. Araç gereç eksiğimiz, personel eksiğimiz var. İnşallah bu eksikleri de gidererek ilçemizin bütün sorunlarını bir bir çözeceğiz. Aldığımız ilk tepkiler oldukça olumlu, halkımızın memnuniyeti bizim memnuniyetimiz olacak.”dedi. 

"AĞABEY EDASIYLA ÇALIŞIYORUZ"

Image description

Halka öncülük ederek sokakları temizleyen Hamidi, toplumsal sorumluluk oluşturmak için böyle bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Belediye başkanlığı vatandaşların doğumundan ölümüne kadar sorumlu biridir. Halkımızın sağlığından, temizliğinden ekonomik sosyal haklarından sorumluyuz. Biz Savur belediyesi olarak küçük bir belediyeyiz, sorunlarımız olan bir belediyeyiz. Çalışanlarımızın desteğini alabilmemiz için birlikte beraberce hareket edebilmemiz için Belediye başkanı olarak personelime bir ağabey edasıyla yaklaşıyorum ve hep birlikte sorunlarımızı çözüyoruz ve işlerimizi birlikte yapıyoruz.”

SAVURLULARIN HİZMETKARIYIZ

Image description

Sosyal sorumluluk oluşturmak için belediye personeliyle el birliği ile temizlik seferberliği başlatan Başkan Hamidi, “İlçemizde yapacağımız çalışmalarla Savur ilçemizi de turizm destinasyonuna almak için ilçemizi pırıl pırıl yaparak başladık. Çöpler sağlık açısından da ilçemize problemler yaratıyordu. Biz ilçe olarak çevre temizliği, çevre sağlığı ve çevre güvenliğine önem veriyoruz. Bizim için olmazsa olmazlarımızdan biri çevre temizliğidir. Ben elime süpürge alıp çevre temizliği yapmaktan çekinmiyorum. Bu bir hizmet makamıdır. Savurluların hizmetkarıyız. Görevimizde vatandaşa hizmet etmek olduğuna göre bizde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Vatandaşla olsun belediye personeliyle olsun uyum içerisinde çalışıyoruz. Ben koltukta oturan bir belediye başkanı değilim. Bu çalışmamızdan vatandaşlarımız da memnun bizde memnunuz. Birlik ve beraberlik içerisinde şeffaf bir yönetim şeffaf bir belediye başkanlığı yapıyoruz”diye konuştu.

VATANDAŞ MEMNUN

Image description

Savur ilçe halkı olarak belediye başkanından çok memnun olduklarını diyen Ahmet Kavak, “Başkanımız ilk geldiğinde makam kapılarını sökmüştü. Biz sonradan geri takar dedik böyle bir şey yapmadı. Bizi yanıltı. Taziyede de düğünde  de halkın arasında olması bizi sevindiriyor. Hizmet götürdüğü yerlere kendisine oy verip vermediğine bakmaması onu daha da başarılı kıldı. Belediye personeliyle beraber çöp toplayıp temizlik yapıyor. Vatandaş olarak hizmetlerinden memnunuz bizlerde Belediye Başkanımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Böyle başkana can kurban. Başkanımızın yapmış olduğu hizmetler ilçemizin heryerine yayılmaya başladı"diye konuştu.

Editör: Erkan Akın

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
24.05.2024 / 00:35

Sevgili admin muhtemelen bu yorumu yayınlamayacaksin Çünkü bunu sana hitaben yazıyorum.Mehmet Ali Amak Mardin'e 5 gömlek fazla geliyor.. Dürüstlüğü duruşu kişiliği sizi ürkütüyor bu sebeple en ufak şeyde bile eleştirel haber yapıyorsunuz..Habercilik tarafsız olmayı gerektirir siz iktidarın kalemi olmuşsunuz bu haberde de bunu kanitladınız kendinize asla basın demeyin.Siz akp nin propaganda kuruluşusunuz asla kaleminiz onlara ve onların yaptıklarını yazmaz yazamaz..Bu yorumu okuyup kendi elestirini yap şimdi

Yorum Yaz