Beş Mahallede Kanalizasyon Altyapı Çalışmaları Tamamlandı

Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU), Kızıltepe, Nusaybin ve Savur ilçelerine bağlı beş mahallede kanalizasyon şebeke hattı ihtiyacını gidermeye yönelik altyapı çalışmalarını tamamladı.

  • 11.06.2024 09:50
Beş Mahallede Kanalizasyon Altyapı Çalışmaları Tamamlandı

MARSU, Mardin genelinde sağlıklı ve sürdürülebilir su ve kanalizasyon hizmeti sağlama hedefi doğrultusunda yatırımlarına devam ediyor.

Bu kapsamda, ekonomik ömrünü tamamlamış hatları yenileme ve şebekesi olmayan yerleşim yerlerine yeni kanalizasyon şebeke hattı döşeme çalışmalarını sürdüren MARSU ekipleri, Kızıltepe, Nusaybin ve Savur ilçelerindeki beş mahallede toplam 1042 metre uzunluğunda yeni hat döşeme, yenileme ve uzatma işlemlerini tamamladı.

MARSU ekipleri, Kızıltepe ilçesine bağlı Şahkulubey Mahallesi’nde yeni yerleşim alanlarının altyapı ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 600 metre uzunluğunda ve 200 milimetre çapında kanalizasyon şebeke hattı döşedi.

Şehrin farklı noktalarında çalışmalarını özverili bir şekilde sürdüren ekipler, yeni yerleşim yerleri için Nusaybin ilçesine bağlı Çatalözü Mahallesi'nde 72 metre, Akçatarla Mahallesi’nde 170 metre uzunluğunda ve 200 milimetre çapında kanalizasyon hattı döşedi.

Ayrıca, Duruca Mahallesi'nde 80 metre uzunluğunda yenileme ve Savur ilçesi Harmantepe Mahallesi'nde 120 metre uzunluğunda kanalizasyon şebeke hattı uzatma çalışmalarını tamamladı.

Image description

Image description

Image description

Image description

MARSU

Editör: Beşir Şavur

Yorum Yaz