matesis
dedas

Beyazsu yeniden patladı, vatandaşlar tepkili

Beyaz Su'dan Mardin ve Kızıltepe'yi besleyen isale hattında bir biri ardına yaşanan arıza ve patlamalar yaşanmaya devam ediyor. MARSU Genel Müdürlüğü, son yaşanan patlamayla birlikte isale hattında Nisan ayı içerisinde 5. kez patlamanın gerçekleştiğine dikkat çekti.
  • 26.04.2024 11:49
Beyazsu yeniden patladı, vatandaşlar tepkili
Türkiye'nin en pahallı su tüketiminin yaşandığı Mardin'de vatandaşlar, isale hattında bir biri ardına yaşanan patlamalardan kaynaklı kadim şehirde yaşlanan su sıkıntısına tepki gösteriyor.
Mardin ve Kızıltepe'de yaşanan su kesintileri nedeniyle vatandaşlar su ihtiyacını gidermek için yüksek fiyatlarla alınan tanker suyu ile gidermeye çalışırken, MARSU, birbiri ardına yaşanan patlama ve arızaların sebeplerinin araştırılması için çok yönlü araştırmaya başlandığını kaydetti.
Mardin büyükşehir belediyesi MARSU Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada içme suyu isale hattında bugün yeniden patlama yaşandığı ve Nisan ayı içerisinde 5. patlamanın meydana geldiği belirtilerek onarım çalışmalarına başlandığı belirtilen basın bülteninde şu bilgilere yer verildi;

İlimiz Mardin sınırları içerisinde bulunan Beyazsu içme suyu ana hattında yeni bir patlak meydana gelmiştir. Bilindiği üzere, 31 Mart 2024 tarihinden bu yana Kızıltepe ve Artuklu ilçelerimize içme suyu sağlayan Beyazsu isale hattında bugün itibariyle 5. kez patlama yaşanmıştır.

“MARSU ekiplerimizin müdahalesi hemen başlamıştır”

Havalimanı mevkiindeki ana boru hattında yaşanan patlamaya MARSU ekiplerimizin müdahalesi hemen başlamıştır. Patlağın meydana geldiği bölgeye MARSU Genel Müdürlüğü tarafından iş makinesi ve personel takviyesi yapılmıştır. Arızanın yaşandığı bölgede onarım çalışmaları tamamlandıktan sonra içme suyu şebekesine tekrar su akışı sağlanacaktır.

“Belediyemiz ekipleri tarafından inceleme başlatılmıştır”
Üst üste yaşanan arızalar ve içme suyu ana boru patlakları ile ilgili belediyemizin ekipleri tarafından ayrıca inceleme başlatılmıştır. Her türlü ihtimali göz önünde bulunduran ekiplerimiz, incelemelerini tamamlandıktan sonra siz değerli kamuoyuna yaşanan durum ile ilgili bilgilendirmede bulunacaktır.

İçme suyu arızasından etkilenen Kızıltepe ve Artuklu ilçelerimizde yaşayan halkımızın anlayışına sığınıyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Editör: Sevgi As

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
06.05.2024 / 09:46

bu sorunların patlamaların normal olmadığı çok aşikar. biri ya da birileri müdahale ediyor. resen soruşturma için ne bekleniyor? vali bey suç duyurusunda bulunsun veya savcılar resen soruşturma açsın. bulunması da çok kolay yeter ki istenilsin....

Yorum Yaz