Bingöl’de göçmen kaçakçılığı operasyonu
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, Bingöl’de gerçekleştirilen göçmen kaçakçılığı operasyonuna ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi.

Vali Usta, Bingöl’ün yasa dışı göç yollarında transit güzergâh olarak kullanılmasına kesinlikle müsaade etmeyeceklerini vurguladı.
Bingöl Merkez İlçesi Ekinyolu mevkiinde Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ve KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin müşterek çalışmasıyla yürütülen operasyonda, sürücülüğünü E.U.E. (2003 doğumlu) isimli şahsın yaptığı 34 plakalı Fiat Doblo marka araç durdurularak kontrolden geçirildi.
Araçta yapılan incelemelerde, yasa dışı yollarla Türkiye’ye girdiği tespit edilen 14 Afganistan uyruklu yabancı şahıs yakalandı.
Araç şoförü E.U.E. ile birlikte organizatör olduğu belirlenen yolcu C.M.K. (2002 doğumlu) hakkında göçmen kaçakçılığı suçundan adli işlem başlatıldı.
Gözaltına alınan şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Elâzığ Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi.
Yasadışı yollarla ülkeye giriş yaptığı belirlenen 14 Afganistan uyruklu şahıs ise sınır dışı edilmek üzere Van Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.
Bingöl İl sınırları içinde göçmen kaçakçılığı ve yabancıların yasadışı ikamet etmelerine göz açtırmadığımız gibi bu tür yasadışılıklar için Bingöl’ün transit olarak kullanılmasına da müsaade etmiyoruz. Bingöl ili Merkez İlçesi Ekinyolu YKN’ de Merkez İlçe J.K.lığı ve KOM Şb.… pic.twitter.com/7tJK8aPAPk
— Dr. Ahmet Hamdi USTA (@ahusta07) June 16, 2025İLKHA