diorex

Bingöl'de ortalama hız denetimleri başlıyor: 6 noktada uygulama yapılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından sürdürülen "Ortalama Hız Tespiti" kurulum çalışmaları kapsamında Bingöl, Ağrı, Bitlis, Elâzığ, Malatya, Muş, Sakarya, Sivas ve Van illerinde toplam 38 hız koridoru tamamlandı.

  • 10.07.2025 16:06
Bingöl'de ortalama hız denetimleri başlıyor: 6 noktada uygulama yapılacak

Bu çerçevede, 10 Temmuz 2025 Çarşamba günü saat 00:01 itibariyle hız denetimlerine başlanacağı duyuruldu.

Bingöl il sınırları içerisinde 6 ayrı noktada ortalama hız tespiti yapılacak.

Sürücülerin hız limitlerine uymaları için uyarı amacıyla belirlenen bu güzergâhlarda, seyir süresi hesaplanarak hız ihlali yapılıp yapılmadığı tespit edilecek.

Bingöl'deki Ortalama Hız Denetim Güzergâhları:

Kovancılar- Bingöl, Bingöl- Kovancılar, Kervansaray- Solhan, Solhan- Kervansaray, Kervansaray- Karlıova, Karlıova- Kervansaray

Vatandaşlar, sistemin devreye girmesiyle birlikte hız ihlallerine yönelik cezai işlemlerin de uygulanacağını göz önünde bulundurmalı.

İLKHA

Yorum Yaz