diorex
life

Bursa’da barajlar alarm veriyor: 50 günlük su kaldı

Bursa'da iki barajın doluluk oranının yalnızca yüzde 43 seviyelerinde olduğu belirtildi. Kuyularla birlikte hesaplandığında ise Bursa'nın yaklaşık 50-55 günlük su rezervi kaldığı ifade edildi.

  • 14.07.2025 16:42
Bursa’da barajlar alarm veriyor: 50 günlük su kaldı

Türkiye’nin su kaynakları bakımından en zengin şehirlerinden biri olarak bilinen Bursa, bu yaz ciddi bir su kriziyle karşı karşıya. Kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan iki büyük barajdaki doluluk oranı sadece yüzde 43’e kadar düştü. Kuyularla birlikte yapılan hesaplamalara göre, Bursa’nın elinde yalnızca 50-55 günlük su rezervi kaldı.

Yetkililer, vatandaşlara acil su tasarrufu çağrısı yaptı. Özellikle içme suyunun dikkatli kullanılması gerektiğine dikkat çekilerek, bahçelerin içme suyu ile sulanmasının önüne geçilmesi istendi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yaptığı açıklamada, "Su kullanımını azaltmamız gerekiyor. Elbette ki ihtiyaçlarımız için kullanacağız ama çeşmeleri açık bırakmayalım. Su tasarrufu konusunda tüm hemşehrilerimizden duyarlılık ve destek beklediklerini söyledi.

İLKHA

Yorum Yaz