diorex
life

Bursa'daki orman yangınlarına müdahale 3'ncü gününde sürüyor

Bursa’nın Orhaneli ilçesine bağlı Yakuplar Mahallesi’nde çıkan ve Harmancık yönüne ilerleyen orman yangınına müdahale devam ediyor. Öte yandan Gürsu ile Kestel ilçeleri arasında kontrol altına alınan yangında ise soğutma çalışmaları sürdürülüyor.

  • 28.07.2025 12:42
Bursa'daki orman yangınlarına müdahale 3'ncü gününde sürüyor

Bursa'nın farklı bölgelerinde çıkan orman yangınlarıyla mücadele aralıksız devam ediyor. Orhaneli ilçesine bağlı Yakuplar Mahallesi’nde önceki gün başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle büyüyerek Harmancık ilçesi yönüne ilerledi. Yoğun dumanın çevre mahalleleri etkilediği bölgede, Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ve itfaiye personeli karadan ve havadan müdahalesini sürdürüyor.

Zorlu arazi koşullarına rağmen yangının yayılmasını önlemek amacıyla dozerler eşliğinde arazide şerit açma çalışmaları yürütülüyor. Ekiplerin, yangını kontrol altına almak için gece boyunca da görev başında olduğu bildirildi.

Öte yandan, Bursa’nın doğusundaki ormanlık alanda, Gürsu ile Kestel ilçeleri arasında çıkan başka bir yangın ise ekiplerin yoğun çabasıyla kontrol altına alındı. Yangın bölgesinde yeniden alevlenmenin önüne geçmek amacıyla soğutma çalışmaları devam ediyor.

İLKHA

Yorum Yaz