matesis
dedas

Dem Partisinde Aday belirsizliği devam ediyor

Mardin’de yerel seçimler öncesi adaylarını ön seçimle belirlemek isteyen Dem Partisi, Mardin Büyükşehir belediyesinin yanında bir ilçede daha kadın eş başkan adayını değiştirdiği ileri sürüldü.
  • 28.01.2024 17:42
Dem Partisinde Aday belirsizliği devam ediyor

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti)  Ön seçimlerde, üye ve delegeleriyle birlikte birçok sivil toplum örgütü ve baroların önerdiği isimler de oy kullanarak Mardin'de birinci ve ikinci tur seçimlerini bitirmişti. 

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde kadın eşbaşkan adayları arasında ikinci turda en fazla oy alan Gülizar İpek'in yerine seçimde yapılan itiraz sonucu ikinci olan Devrim demir birinci gösterilerek aday gösterilmişti. 
Buna benzer başka bir olay ise Nusaynin ilçesinde yaşandı. 
Nusaybin'de gerçekleştirilen ön seçimde Nusaybin Belediye Eşbaşkan aday adayları arasında Selahattin Ay ile Gülistan Duran Altuntaş en yüksek oyu alan isimler olmuştu. Selahattin Ay 573 oy, Gülistan Duran Altuntaş ise 532 oy aldı.
 

İkinci sıra adayına adaylık verildi iddiası

Aday gösterilmesi gereken Gülistan Duran Altuntaş için ikinci sıra adayı Gülbin Şahin'e adaylık verileceği iddiası ilçede tepkiye neden oldu. 

Halkın iradesi hiçe sayılıyor 

İlçede Dem Partisi delegesi olan ve yaşanan duruma tepki gösteren vatandaşlardan Hakkı Kardeş, "Dem partinin ön seçiminin her iki turunda da en yüksek oyu alan Av. Gülistan Duran Altuntaş Nusaybin halkının iradesidir . İrademizi tanımak istemeyen gruplar bilsin ki en büyük güç halktır ve halk iradesine her alanda sahip çıkmıştır. Gerçek dışı söylem ve ithamlarla halkımızı karalayan hiçbir gruba geçit verilmeyecektir . Nusaybin dimdik ayakta ve iradesinin yanındadır'"şeklinde açıklama yaparak duruma tepki gösterdi. 
 

GÜLİSTAN DURAN ALTUNTAŞ KİMDİR?

1990 yılında Nusaybin ilçesinde dünyaya gelen Duran, ilk ve orta öğrenimimi Nusaybin İlköğretim Okulu'nda tamamladı. Nusaybin Anadolu Lisesi'nden sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde lisans eğitimini alan Duran, avukatlık stajını Ankara Barosu'nda tamamladıktan sonra Mardin Barosu'ndan avukatlık ruhsatı aldı. 2015 yılından itibaren Nusaybin ilçesinde avukatlık yapmakta olan Duran, ayrıca 2015 yılından bu yana İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şubesi’nde yöneticilik yapmaktadır. Dernek bünyesinde kadın hakları, çocuk hakları ve cezaevi komisyonlarında çalışmalarda bulunmuştur.

Bu arada Dem Partisi yöneticileri ise aday belirleme sürecinin devam ettiği, genel merkez tarafından yapılan titiz çalışmalar sonunda bu kararın önümüzdeki hafta içinde verileceğini açıkladılar.

Editör: Erkan Akın

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
29.01.2024 / 16:07

Hic.kimse.irade.falan.demeyin.ahmet.beyin.kendi.disine.gore.ayarlama.yapacaki.miletin.iradesiyle.oynuyor

Image
Ziyaretçi
29.01.2024 / 10:53

Hak gaspı kayum anlayışıdır. Buna karşı çıkacağız Av.Gülistan Duran Altuntaş bu dava için bedel Ödemiş insanların oylarıyla kazandı halkımızla beraber irademize sahip çıkacağız

Image
Ziyaretçi
29.01.2024 / 10:06

Halkın iradesi nettir, fakat seçim komisyonun iradesi şüphelidir. Komisyonun rüşvet aldığı ve kasetleri olmasından ötürü başkanlığı diğer adaya vereceği görülüyor. Akp nin kayyum atamasına gerek kalmıyor, çümkü kendi kendilerine kayyum atıyorlar.

Image
Ziyaretçi
29.01.2024 / 03:06

Dem(o)krasi Dem’de yok.önseçim gözboyama.o nedenle boyaları dökülüyor.gerçek yüzleri görünür oluyor.Halkımız bunu idrak edip çok iyi düşündükten sonra oyunu hayali demokrasi havarilerine değil, hizmeti ve memleketi düşünenlerden yana kullanmalı.

Image
Ziyaretçi
29.01.2024 / 00:49

Böyle bir yanlış yapılmamalı çok oy kaybettirir halkın iradesine saygı duyulmalı

Image
Ziyaretçi
29.01.2024 / 00:42

Gülistan duran irademizdir lütfen saygı duyun irademize

Image
Ziyaretçi
29.01.2024 / 00:26

Mardin seçim komisyonunun en son nusayninde yaptığı halk toplantısına katıldım baştan sona halkın ve komisyonun açıklamasını izledim. Halkın tutumu iradesi net olarak açığa çıktı. Fakat kendini halkın yerine koyan ve halka ayar çekmeye çalışıp toplum mühendisliğe bürünen bir pişkinlikte mastır yapmış komisyon realitesi açığa çıkmıştır. Komisyonun kendiside ne olduğunu bilmediği bir dosyaya atıfta bulunuyor. Özünde komisyon aldığı rüşfeti örtbas etmek için demagoji yapıyor. Seçimin ikinci turunda genel merkeze email yoluyla dosya geldiğini ve buna istinaden seçilmiş adaydan istifa etmesini talep ediyor. Ey pişkin komisyon bilmiyorsan sana anlatayım, genel merkeze bir dosya gelse ( ki kaynağı belirsizse) bu dosya hakkında soruşturma açılır soruşturma süzgeçinden geçirilir dosyanın düzmece olup olmadığı araştırılır taraflar ve muhataplar dinlenilir. Ve böylece sağlıklı bir sonuca ulaşılır. Aksi taktirde dosya geldi deyip istifa et şeklinde yaklaşım yargısız infaz olur. Ya sonradan dosyanın düzmece olduğu açığa çıkarsa ( ki öyledir) bunun hesabını kim verecek. Dolayısıyla Mardin’deki pişkin komisyon ivedilikle görevden alınmalıdır, ve halkın iradesine saygı gösterilmelidir. Aksi durumda A,B partisi halkın seçtiği kişileri beğenmediğiniz için seçim kampanyasında size karşı kıllanır. Halkın iradesini saygı duyulması temennisiyle.

Image
Ziyaretçi
29.01.2024 / 00:11

Devrim demir Mardinli

Image
Ziyaretçi
29.01.2024 / 00:10

Yapılan İki turlu seçim ile iki turda da birinci seçilen Av.GÜLİSTAN DURAN ALTUNTAŞ irademizdir. Av. Gülistan DURAN ALTUNTAŞ dışında yapılacak aday KAYUM olarak bilinecektir.

Image
Ziyaretçi
28.01.2024 / 23:19

Halkın iradesine yapılan bir yanlış tc devletinin bizim belediyelere atanilan kayumlardan farkı yok benim gözümde çok büyük bi yanlış

Image
Ziyaretçi
28.01.2024 / 18:32

Dem' in içinde parti rezil olsun ,oy almasin diyenler var . Gülistan son derece dürüst , davasına bağlı biridir. Ailesi de öyledir. Şunu anlamıyorum Devrim Diyarbakırlı ama Mardin den aday gösterdiler. Çok saçma . Dem kendine güveniyorsa Dersim'de de Diyarbakırlı birini aday göstersin. Bakalım oy alacak mı

Image
Ziyaretçi
28.01.2024 / 18:27

Halkının iradesini yok sayan halkta hiç kimseyi tanımaz sandıkta bunun hesabini en sert şekilde verilecektir kayumlara karşı çakan şimdi kendisi kayum atarsa halkta kendine gülistan Duran a sahip çıkacaktır

Image
Ziyaretçi
28.01.2024 / 18:26

Biz irademize sahib çikacaz her ne olursa olsun av Gülistan duran Altuntaş irademizdir

Yorum Yaz