tatlidede

Demir: Afadle Aşireti'nin Türkiye Temsilciyim!

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yerleşik olan Karaman Köyü eski Muhtarı Murat Demir, Afadle Aşireti adına Mardin'de tek temsilcinin kendisi olduğunu, Afadle Aşireti'nin Mardin'deki mensuplarının ise Demir ve Kılıç ailelerinden oluştuğunu söyledi.
  • 30.09.2023 16:46
Demir: Afadle Aşireti'nin Türkiye Temsilciyim!

Türkiye ve Suriye'de yerleşik bulunan ve yörenin en kalabalık aşiretlerinden biri olan Afadle Aşireti'nin büyük bölümünün Suriye'de yaşadığını kaydeden  Mardin'in Merhum Kanaat önderleri'nden Hacı Mahmut Demir (Kadehame)'nin oğlu Karaman Köyü eski Muhtarı Murat Demir, Afadle Aşireti'nin Türkiye'deki kolları'nın Demir ve Kılıç Soyadını taşıyan ailelerden oluştuğunu söyledi.

"AFADLE AŞİRETİNİN TEMSİLCİSİ BENİM"

Afadle Aşireti'nin terör örgütü tarafından şehit edilen lideri merhum İbrahim Huveydi'yi hayattayken defalarca ziyaret ettiğini, aşiretin dalları ve etkisiyle uzun uzadıya sohbet ettiğini kaydeden eski Muhtar Demir, "Terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum İbrahim Huveydi'nin daveti üzerine defalarca Suriye'ye gidip, kendisine misafir oldum. Kendisi çok değerli bir büyüğümüz idi. Aşiretin ileri gelenleriyle birlikte defalarca bir araya geldik ve kendi ifadesiyle Türkiye'deki akrabalarının sadece Demir ve Kılıç Soyadını taşıyan ailelerden oluştuğunu herkesin önünde ifade etti. Aşiretin Türkiye'deki temsilcisi ise beni işaret ederek vekil tayın etti. Aşirtimizin ismini kullanıp, onun üzerinden geçinmeye çalışanları bu davranışlarından vaz geçmeye davet ediyorum" dedi.

Demir ve Kılıç ailelerinin yerleşik olduğu Karaman Köyü'nün uzun süre muhtarlığını yapan Murat Demir, Karaman Köyü'nün Gurs Vadisi ve Gurs Köyleri'nin en güzel doğası ve mesire alanlarına sahip olduğunu kaydederek, Muhtarlık görevi süresi içerisinde Karaman Köyü'nde yaptığı hizmetleri hatırlattı, Karaman Köyü başta olmak üzere Gurs Köylerinin en güzel hizmetleri hak ettiğini söyledi.

9c08142a-8219-4135-a669-7a20f74c19a6.jpeg9cf8300e-cad5-4c33-94bc-c2d3b3ba2bcb.jpeg
 
e4a9cf2b-3a28-46c3-98d8-9836a7ae5ad2.jpeg
 
 
 

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz