Reklam
dedas
ARTUKBEY

Diyarbakır'da "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" programına davet

Kasım ayının sahabe ayı olması münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Vakfı, pazar günü Diyarbakır'da Kurşunlu Camii'nde erkek ve bayanlara özel iki ayrı program düzenliyor.

  • 27.11.2025 13:45
Diyarbakır'da "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" programına davet

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından kasım ayı sahabe ayı ilan edilmesi münasebetiyle her sene olduğu gibi bu yılda "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temasıyla sahabe programı düzenlenecek.

"Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temasıyla her sene bir sahabenin konu alındığı programda bu yıl gençler için en güzel örnek sahabelerden biri olan Musab bin Umeyr ve Nesibe Hatun'un hayatı işlenecek.

Pazar günü merkez Sur ilçesi Kurşunlu Camiinde bayanlara özel saat 13.00'de Nesibe Hatun, aynı yerde saat 19.00'da erkeklere özel Musab bin Umeyr programları düzenlenecek.

Düzenlenecek programlarla ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Çelik, Peygamber sahabeleri arasında bu iki şahsiyetin seçilmesinin ayrı bir önem taşıdığını kaydederek tüm Diyarbakır halkını programa davet etti.

Çelik, "Bilindiği üzere Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından kasım ayı sahabe ayı ilan edilmiş ve her yıl bu ayda yolumuzu aydınlatan sahabelerin hayatını ve mücadelelerini halkımızla tanıştırıyoruz." dedi.

"Tüm sahabe aşığı bayan ve erkeklerimizi etkinliğe davet ediyoruz"

Bu yıl ki programlarda Musab bin Umeyr ve Nesibe Hatun'un seçilmesindeki gayeye de değinen Çelik, şunları söyledi:

"İçinde yaşadığımız bu çağda özellikle hem gençliğimizde hem de tüm insanlarda gerçekten ciddi bir yozlaşma, dinden uzaklaşma ve dünyevileşme var. Bizler bu dünyevileşme ve yozlaşmadan kurtuluşun yegâne yolunun Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem ve onun kutlu sahabelerinin yolu ve örnekliğinde kurtulacağımıza inanıyoruz. Bu meyanda pazar günü Kurşunlu Camii'nde saat 13.00'de bayanlara yönelik olarak Nesibe Hatun Radiyallahu Anhume'nin hayatını anlatan, akşam 19.00'da ise erkeklere yönelik Musab Bin Umeyr Radiyallahu Anhume'nin hayatını anlatan program düzenlenecek."

Konuşmasının devamında tüm Diyarbakır halkını programa davet eden Çelik, "Hem genç erkeklerimize hem de kızlarımıza en iyi örnek olabilecek sahabelerin hayatını anlatıyoruz. Musab Bin Umeyr ki kendisi genç yaşta iman etmiş ve genç yaşta bu dava uğruna şehadet şerbetini içmiştir. Bugün gençlerimizin içinde bulunduğu bunalım ve yozlaşmanın yegâne yolu sahabelerin hayatını takip etmek, onların izinden gitmektir. Dolayısıyla tüm sahabe aşığı Peygamber sevdalısı genç bayan ve erkeklerimizi Kurşunlu Camiinde yapacağımız etkinliğe davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Yorum Yaz