tatlidede

'Dünya Kudüs Günü' nedeniyle Ağrı’da basın açıklaması gerçekleştirildi

Ağrı Peygamber Sevdalıları Derneği, her Ramazan ayının son cuması 'Dünya Kudüs Günü' olarak kutlanması münasebetiyle, Kudüs için basın açıklaması gerçekleştirdi.
  • 05.04.2024 16:24
'Dünya Kudüs Günü' nedeniyle Ağrı’da basın açıklaması gerçekleştirildi

Ağrı Peygamber Sevdalıları Derneği, 'Dünya Kudüs Günü' münasebetiyle basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklama, Cuma namazı sonrası merkez cami önünde vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.  

Basın açıklamasını toplanan gurup adına Ağrı Peygamber Sevdalıları Dernek Başkanı Suat Çelik okurken, açıklamanın ardından İTTİHADUL ULEMA Âlimler ve Medreseler Birliği Üyesi Abdulbari Durmaz dua etti.

"Bugün günlerden Kudüs"

Ağrı Peygamber Sevdalıları Dernek Başkanı Suat Çelik

Ümmetin özgürlüğünün ve izzetinin, Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın özgürlük ve izzetine bağlı olduğuna dikkat çeken Çelik, "Bugün Dünya Kudüs Günü, bugün günlerden Kudüs, ümmet evlatlarının elleri Kudüs ve Gazze için duada, Yükselen haykırışlar Kudüs ve Gazze için, Gün Kudüs ve Gazze için fedakârlık yapma, Kudüs ve Gazze davasını omuzlama, Kudüs ve Gazze için feda olma günüdür, Ümmetin özgürlük ve izzeti Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın özgürlük ve izzetine bağlıdır çünkü. Kudüs, yeryüzü Mü’minlerinin imanın şartlarından olan nice peygamberin Allah’a davet çağrılarının yankılandığı şehirdir. Kudüs; Müslümanım diyenler için ırksal, mezhepsel, grupsal tüm aidiyetlerin üzerinde insani ve kesinlikle imani bir aidiyet taşır. Filistin halkı, soykırım ve işgal karşısında meşru müdafaa hakkını kullanarak kendi topraklarını, vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzetini ve şerefini korumaktadır. Yüce Allah’ın rahmeti, inayeti Gazze ve Kudüs’ün üzerinde olsun. Gazze Müslüman halkı, dünyanın tüm zihin dünyasını yerle bir eden bir inanç, teslimiyet, samimiyet ortaya koydu. Onları bilen herkes hayranlık içindedir. Görünen dünyaları harap olmuşsa da ebedi yurdu kazanmaları büyük bir kurtuluş değil midir? Tüm dünyanın tanıklığında, sözde çağdaş-barbar emperyal devletleri de yanına alan siyonist İsrail’in Gazze’de sergilediği vahşet ve soykırımlar karşısında insanlığını, vicdanını yitirmemiş olanlar ile iman ehlinden halis olanlar ve amasız tepki gösterenler dışında herkes ve tüm devletler, mahşer-i vicdan’da ve ilah-i adalet terazisinde kaybetmiştir ve doğal olarak bu cürümlerde pay sahibidirler." şeklinde konuştu. 

"Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalı"

Kudüs ve Mescid-i Aksa davasında tüm insanlığa sorumluluk düştüğünü belirten Çelik, tün insanlığa seslenerek, "Hal böyleyken insanlığın yerle bir edildiği, soykırımların canlı yayımlandığı biçare Gazze’deki vahamet karşısında her devlete, kişi, kurum ve STK’lara, mevcudiyeti, imkân ve kabiliyetleri kapsamında iş ve sorumluluk düşmektedir. Müslümanların resmi-sivil tüm unsurları ekonomik, askeri ve manevi olarak Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalı, Kudüs ve Gazze İslam devletlerinin öncelikli gündemi olmalıdır. Terör şebekesine ciddi ekonomik ve siyasi yaptırımlar uygulanmalı, Siyonistlere hiçbir mazeret olmaksızın mal sevkiyatı bir an önce durdurulmalı, Gazze için acil insani yardım girişimleri devreye girmelidir. İslam Dünyasını, işgal altında olan ilk kıblesi için bütün ayrılıklarını bir kenara bırakmaya, Filistin’e sahip çıkmaya ve kardeşlerinin yanında durmaya davet ediyoruz. Bizlerin, ferd-î vahit veya STK’lar olarakbu bağlamda yapmamız ve süreklilik kazandırmamız gereken hususlar, İsrail’in kanlı tarihini bilmek, Kudüs’ün ve Filistin’in tarihini idrak etmek, Selâhaddin örneğindeki gibi İslam’ın fethini ve dirilişini çağa taşımak, düşmanın senaryo ve operasyonlarının bilincinde olmak, bireysel ve kitlesel bilinçlenmeyi artırmak, farkındalığı çoğaltmak, boykot ile düşmanı yerle bir edecek psikolojik ve ekonomik harpte aktif olmaktır. Ey insanlık onuruna sahip olanlar, ey iman ettim diyenler, basın organlarınızda Gazze’ye yer verin, Çeşitli platformlarda, konuşmalarda Gazze’yi dillendirin. Ey Hayırseverler, yardım kuruluşları listeniz, Gazze’siz olmasın. Ey İnsanlar, yiyip içtiklerinize, alıp harcadıklarınıza dikkat edin, haram olan sadece domuz eti değildir, domuzların ürettikleri de haramdır. En büyük maddi vazifeleriniz, boykot etmek ve kardeşlerinize yardım etmektir bunu iyice bilmelisiniz." dedi.

İLKHA

Yorum Yaz