matesis
dedas

Filistin’e destek konvoyu

Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı kırsal mahallelerde İsrail'in yoğun bombardımanı altındaki Gazze halkına destek vermek amacıyla Filistin’e destek konvoyu ve dua programı düzenledi.
  • 06.11.2023 15:08
Filistin’e destek konvoyu

Artuklu ilçesine bağlı Kumlu Mahallesinde Filistinlilere destek için Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından eylem düzenlendi. Kumlu Mahallesinde başlayıp Yaylı, Çatak, Çalışlı, Ortaköy, Göllü, Gökçe, Eskin, Ekinlik, Boztepe ve tekrar Kumlu Mahallesinde sona eren Filistin’e destek konvoya katılanlar, ellerindeki Türkiye ve Filistin bayraklarıyla sloganlar atarak İsrail'i kınadılar. Konvoyun sonunda Filistinliler için dualar edildi ve destek mesajları verildi.


Kumlu Köyü Merkez Camii İmam Hatibi Abdurrahim Mecit, yaptığı duanın ardından Filistin için seslerini duyurmaya çalıştıklarını ve her zaman Gazze ve mazlum Filistin halkının yanında yer alacaklarını söyledi.


Mecit, “Mescid-i Aksa Müslümanların kutsallarından en önemlisidir. Bugün Mescid-i Aksa siyonistler tarafından işgal edilmiş. Gazze’ye bombalar yağıyor, kadın ve çocuklar başta olmak üzere binlerce sivil yaşamını yitiriyor. Biz Müslümanlar olarak elimiz yetişmiyor olabilir. Oraya gidemiyor olabiliriz ancak Mescid-i Aksa'yı, Kudüs’ü ve Gazze’yi asla yalnız bırakmamalıyız, bırakmayacağız. Maddi desteğimizle ve dualarımızla onların yanında yer almaya çalışalım. Yapılan bu zulüm ve tuğyan neticesinde, israil ve destekçileri, bütün insanlık âleminin zihninde, kalbinde ve gözünde ölmüştür. İnşallah iktidarlarının ölümünü de Rabbim bütün insanlığa gösterecektir. Zafer inananlarındır. Bugünkü programa katılım gösteren herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Editör: salih keskin

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
09.11.2023 / 10:52

Kim size izin verdi tur atmanız İçin o size ve bizlerede kapıları aça bilir ama açmıyor allah onları bildiği gibi yapsın

Image
Ziyaretçi
07.11.2023 / 07:54

Bir defada mazlum Kürd halkinin sesi olsaniz olmaz mi

Yorum Yaz