diorex
life
Dedas

Hani’de hafızlık icazet merasimi düzenlendi

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, ilçe müftülüğü bünyesinde hafızlıklarını tamamlayan 12 öğrenci icazet aldı.

  • 27.08.2025 16:06
Hani’de hafızlık icazet merasimi düzenlendi

Hani İlçe Müftülüğü bünyesinde uzun bir süredir eğitim gören 12 hafızlık öğrencisi, icazet töreni düzenlendi.

Hani ilçesindeki Seyid Bedrettin Camii’nde gerçekleştirilen hafızlık icazet merasimi Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İlçe Müftüsü Murat Eren’in açılış konuşmasıyla devam eden programda hafızlıklarını tamamlayan 12 öğrenciye icazet belgeleri takdim edildi.

Törende konuşan İl Müftüsü Celal Büyük, hafızlığın önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:

"Hafız olmak ve hafız kalmak çok büyük bir sorumluluktur. Kardeşlerimiz, yoğun bir çalışma sürecinin ardından bu mertebeye ulaşmışlardır. Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olan hafızlarımız, bu mübarek rütbeyi hayatlarında da koruyacaklardır. Kendilerini, ailelerini ve emeği geçen hocalarını gönülden tebrik ediyorum."

Program, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Bahadır Opus’un yaptığı dua ile sona erdi.

İLKHA

Yorum Yaz