HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz görme engelli bireyleri ziyaret etti

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Muhammet Şerif Durmaz ve beraberindeki heyet, 10-16 Mayıs arasında kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bulunan Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Genel Merkezini ziyaret etti.

  • 10.05.2024 22:46
HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz görme engelli bireyleri ziyaret etti

Sıcak ve samimi bir ortamda geçen ziyarette HÜDA PAR heyetini, dernek başkanı Özgür Koca ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Derneklerine yapılan ziyaretten dolayı çok sevindiklerini belirten dernek yetkilileri, HÜDA PAR heyetine anlamlı düşüncelerinden ve ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Engelli vatandaşların sorunlarının konuşulduğu ziyaretlerde, tüm insanların bir engelli adayı olduğu konusuyla ilgili olarak toplum içerisinde bir duyarlılığın oluşturulması gerektiği vurgulandı.

“Toplumda empati duygusunun geliştirilmesi gerekir”

Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Durmaz, “HÜDA PAR Antalya İl Teşkilatı olarak 10 - 16 Mayıs arası kutlanan Engelliler Haftası münasebetiyle Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Genel Merkezini ziyaret ettik. Burada başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile beraber yaşadıkları sorunları dinledik. Burada ciddi anlamda güzel eğitimler veriliyor. Dernek başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin bize iletmiş olduğu bazı sorular var. Bu sorunların çözümü noktasında yetkililer, ilgililer adım atması gerekmekte. Bununla beraber görme engelliler başta olmak üzere engelli kardeşlerimizin toplum içerisinde yaşadıkları sıkıntılara ve sorunlara bütün vatandaşların mutlak surette dikkat etmesi gerekmekte. Çünkü bu kardeşlerimiz de toplumun bir parçası. Bunun için özellikle bir empati duygusunu geliştirilmesi gerekir.” şeklinde belirtti.

“Kur’an-ı Kerim, okuma yazma gibi birçok eğitimle ilgili çalışma yapılıyor”

Kurumların engellilere yeteri kadar destekte bulunmadığını vurgulayan Durmaz, “Engelliler Derneğinin bize iletmiş olduğu sorunlardan bir tanesi de şu anda spor ile alakalı çalışmalar yapıyorlar ama yeteri kadar destek alamadıklarını, yeteri kadar malzeme alamadıklarını ifade ettiler. Bu konuda federasyondan ve ilgili kurumlardan destek beklediklerini ifade ediyorlar. Aynı zamanda bizden seslerini duyurmamızı da istediler. İnşallah bizler de engelli kardeşlerimizin yaşadıkları sorunlara farkındalık oluşturmak amacıyla seslerini duyurmaya gayret göstereceğiz. Çünkü burada hem Kur’an-ı Kerim hem okuma yazma öğrenimi ile ilgili ve bir çok eğitimle alakalı çalışmalar yapılıyor, eğitimler yapılıyor.” dedi.

“Engelli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz”

Engellilerin yanında olmaya devam edeceklerini dile getiren Durmaz, “Bu münasebetle bir kez daha 10 Mayıs ile 16 Mayıs arası kutlanan Engelliler Haftasıdaki kardeşlerimizin haftasını tebrik ediyorum. İnşallah bizler de HÜDA PAR Antalya İl Teşkilatı olarak kardeşlerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.” şeklinde belirtti.

İLKHA

Yorum Yaz