matesis
dedas

HÜDA PAR Yeşilli Belediye Başkan Adayı Lokman Koç Yeşilli için projelerini açıkladı

HÜDA PAR Yeşilli İlçe Belediye Başkan Adayı Lokman Koç, seçimi kazandıktan sonra Yeşilli ilçesi için yapacakları 16 proje hakkında bilgi verdi.
  • 25.02.2024 14:21
HÜDA PAR Yeşilli Belediye Başkan Adayı Lokman Koç Yeşilli için projelerini açıkladı

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için partilerin çalışmaları devam ederken HÜDA PAR adayları da seçim çalışmalarına ve proje tanıtımlarına devam ediyor.

HÜDA PAR Yeşilli İlçe Belediye Başkan Adayı Lokman Koç, seçimi kazandıktan sonra yapacakları 16 proje hakkında açıklamalarda bulundu.
Şeffaf ve ulaşılabilir belediyeciliğin öncelikleri olduğunu ifade eden Koç, bu minvalde adımlar atılacağını belirtti.

"Yönetimde adil, israfsız ve ulaşılabilir bir belediyeciliği inşallah halka sunacağız"
Projelerini tek tek detaylandıran Koç, projelerini şöyle anlattı:
"HÜDA PAR Yeşilli İlçe Belediye Başkan Adayı olarak Yeşilli ile ilgili hazırladığımız projeleri kamuoyuyla paylaşıyoruz. Adil ve şeffaf belediyecilik, kentsel dönüşüm ve imar planı, sanayi sitesi, yol ve su sorunu, Yeşil Vadi, hastane ve kırsal mahallelerimizin sorunları vesaire. Yönetimde adil, dayanışmacı, sosyal, üreten, yerli esnafları koruyan, çevreci, şeffaf, israfsız ve ulaşılabilir bir belediyeciliği inşallah halka sunacağız."

Adil ve şeffaf belediyecilik

'Rant Siyaseti değil Hizmet Siyaseti' anlayışımız gereği şeffaf ve denetlenebilir örnek bir belediyecilik sergileyecek, belediyemizin gelir ve giderleri kamuoyu ile paylaşılacaktır. Belediyemizin kaynakları ve imkânları tüm halkımızındır. Yeşilli ilçemizin bütün mahallelerini, hizmet alma noktasında 'Gül Mahallesi' statüsüne kavuşturup, bütün mahalleler hizmet almada bir tarağın dişleri gibi eşit olacak. Hiçbir ayrım olmaksızın bütün vatandaşlarımız belediyemizdeki bütün hizmetlerden yararlanacak, hiç kimse kendisini öteki olarak görmeyecektir. Belediyemizde personel alımında işin niteliğine göre liyakat esas alınacak. Vasıfsız işçi alımında ise muhtaçlık durumu göz önünde bulundurulacaktır.

Kentsel dönüşüm ve imar planı Kentsel Dönüşüm projesinde var olan aksaklıkları hızlı bir şekilde giderme yoluna gidilecek, hak sahiplerine haklarını ivedi bir şekilde teslim edilmesi sağlanacaktır. Anlaşma sağlanmamış vatandaşlarımızla suhulet ve onları memnun edecek şekilde anlaşma yoluna gidilecek, projenin bir an önce tamamlanması sağlanacaktır. Ayrıca halkımızın ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak şekilde, modern şehirleşmeye yönelik imar ve şehircilik çalışmaları yapacak, yıllardır çözülemeyen kadastro ve imar sorunlarını çözeceğiz.

Kültür ve sosyal tesis

Geniş kapsamlı sosyal- kültürel etkinlikler için bünyesinde düğün salonu, konferans salonu benzeri alanların bulunduğu belediye kültür merkezi inşa edeceğiz. Ayrıca hem 15 Temmuz Meydanı'ndaki parkı, hem de belediye bitişiğindeki eski taziye evi ve önündeki parkı belediye bünyesinde çok amaçlı bir sosyal işletmeye dönüştürerek halkımızın hizmetine sunacağız.

Sanayi sitesi
Yeşilli ilçemizde sanayi sitesinin bulunmaması hem istihdam açısından hem esnaf kardeşlerimiz için de büyük bir eksikliktir. Bu eksikliği giderip istihdam alanı açmak için bir sanayi sitesi inşa edecek ve sanayi sitesinde bulunması gereken ama sanayi sitesinin olmaması nedeni ile ilçemizin farklı yerlerinde gelişi güzel açılan işyerlerinin sanayi sitesinde toplanmasını sağlayacağız.

İçme suyu

İçme suyu alt yapısının tamamı elden geçirilerek varsa eski borular değiştirilmesi sağlanacak. Şu an ilçemiz için yetersiz bulunan ve özellikle yaz aylarında sıkıntısı ciddi bir şekilde hissedilen içme suyuna yeni kaynaklar (beyaz su, açılacak yeni kuyular vb.) bağlanarak içme suyunun güçlendirilmesi sağlanacak. Ayrıca tespit edilen yardıma muhtaç yetim ve fakir ailelere aylık belli bir oran üzerinden su ücretsiz verilecektir.

Yeşil Vadi dere ıslahı

Yeşil Vadi'nin etrafında oluşturduğu ve adeta katledilen asırlık çınar ağaçlarının yerine yeniden ağaçlandırma ve yeşillendirme yapılacaktır. Yeşil Vadi boyunca açılan ama bir türlü faaliyete geçirilemeyen yol, eksik olan alt yapısı tamamlandıktan sonra asfaltlanıp hizmete açılacaktır. Ayrıca yol etrafında uygun yerlere halkımızın ailece güzel vakit geçirebileceği, dinlenip piknik yapabileceği alan oluşturma projelerine destek sağlayacağız.

Gençlerimize çeyiz yardımı

Aile kurumunun korunması için evliliği kolaylaştırmak ve teşvik etmek toplumsal bir sorumluluktur. Bu amaçla maddi imkânsızlıklardan dolayı evlenemeyen fakir gençleri tespit edip gençlerimizin yuva sahibi olmalarına destek sağlayacağız.

İŞ-KUR

İŞ-KUR'un işçi alımlarındaki yandaş kayırmalara, adaletsizliklere ve evde oturup maaş almalara son vereceğiz. Alımlar şeffaf bir şekilde kura ile belirlenecektir.

Üniversite öğrencileri

İhtiyaç sahibi ailelerimizin üniversite sınavına katılacak çocuklarının sınav kayıt harçlarını karşılayacak ve yine aynı durumdaki ailelerimizin üniversitede okuyan çocuklarına burs desteği sağlayacağız.

Yol sorunları

İlçemizde yol ve kaldırım sorununu Yap-Boz döngüsünden kurtaracak ve kalıcı bir çözüme kavuşturacağız. Özellikle Yeşil Vadi yolu alternatif bir güzergâh olarak trafiğe açılıp her iki taraftan ana yollarla bağlantısı sağlanacaktır.

Muhtarların yönetime katılması

14 mahallemizin muhtarlarının belediye meclisi toplantılarına katılmaları sağlanacak. Muhtarlarımızdan gelen talep ve öneriler belediye meclisinde değerlendirerek ilçe yönetiminde söz sahibi olmalarını sağlayacağız. Bu vesileyle bütün mahallelerdeki sorunlar ve hizmet ihtiyaçları bizzat o mahallelerin temsilcilerinden dinlenmiş olup ivedilikle çözüme kavuşturulacaktır.

Hastane

Yeşilli İlçemizde devlet hastanesinin olmayışı çok büyük bir eksikliktir. Vatandaşlarımız kısa vadede randevu alamıyor, ciddi olmayan tıbbi bir ihtiyaç için dahi Mardin Devlet Hastanesine gitmek zorunda kalıyor. "Yeşilli Devlet Hastanesi" için hiçbir sorumluluktan kaçınmayacak, girişimlerde bulunacak ve bunun için gayret sarf edip takipçisi olacağız.

Fakülte

Yeşilli ilçemize Artuklu Üniversitesi'ne bağlı bir fakültenin getirilmesi için gerekli girişimleri başlatacak, bu konuda hiçbir sorumluluktan kaçınmayacağız.

Taziye evleri

Mahalle statüsüne kavuşan köylerimiz de dâhil ilçemizde 14 mahallemizin erkek ve bayan taziye evi eksikliğini giderecek, taziye evlerinin var olan ihtiyaçlarını karşılayacağız. Ayrıca belediyemiz tarafından taziyelerimizde üç gün boyunca her gün taziye sahiplerine bir öğün yemek verilecektir.

Ulaşım sorunu

Halkımızın ulaşım sorunlarını minimize etmek için şehir içi kooperatifi ve taksi kooperatifi ile görüşülüp, var olan sorunların yol açtığı trafik, ulaşım vb. sıkıntılar halledilecektir. Ayrıca bu kooperatiflerimize durak yerleri tahsis edilerek bir düzen içerisinde hizmet vermeleri sağlanacaktır.

Taşımalı eğitim

Yeşilli merkez ve kırsal mahallelerimizdeki öğrencilerimizin ulaşım konusundaki sorunları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber koordineli bir şekilde halledilecek. Bunlarla birlikte kırsal mahallelerden gelen öğrencilere ek olarak Bahçebaşı, Şirinevler vb. mahallelerden merkeze gelen evi okula uzak olan öğrencilere de yemek verilmesi sağlanacaktır.

Lokman Koç kimdir?

1982 yılında Mardin'de doğan Lokman Koç, İlk ve orta okulu Ortaköy'de, liseyi Mardin'de okudu.

Eğitimini ön lisans ilahiyat mezunu olarak tamamladı. Özel sektörde ticari faaliyetlerde bulunan Lokman Koç, sahibi olduğu şirketin yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir.

Aktif siyasi hayatına 2012 yılında HÜDA PAR'la başladı. HÜDA PAR Artuklu İlçe Yönetim Kurulu üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Bir dönem yerel basında yazarlık yaptı. Peygamber Sevdalıları Vakfı ve Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı Ortaköy Temsilciliği görevlerini yürüttü. Halen Umut Kervanı Ortaköy Temsilciliği görevini yürüten Lokman Koç, evli ve 6 çocuk babasıdır.

Editör: Beşir Şavur

Yorum Yaz