matesis
dedas

iPhone 15 Pro Max Görücüye Çıkıyor

Apple bu akşam iPhone 15 modellerini tanıtacak. Yeni iPhone’ların Türkiye satış fiyatının da belli olduğu öne sürülüyor.
  • 12.09.2023 08:54
iPhone 15 Pro Max Görücüye Çıkıyor

Apple bu akşam iPhone 15 modellerini tanıtacak. Yeni iPhone’ların Türkiye satış fiyatının da belli olduğu öne sürülüyor.

İddiaya göre iPhone 15'in Türkiye satış fiyatı 43 bin 540 TL, serinin en pahalı modeli iPhone 15 Pro Max'in fiyatı ise 70 bin 788 TL olacak.

Apple'ın bu akşam ABB’nin Kaliforniya kentinde düzenleyeceği tanıtım etkinliğinde iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max/Ultra, Apple Watch Series 9’un tanıtımını gerçekleştirilecek.

Lansmanda iPhone 15 Serisinin yanı sıra yeni AirPods serileri, MacBook serileri ve daha birçok farklı cihazın tanıtımı yapılacak.

Apple'ın en yeni iPhone 15 özellikleri nelerdir

iPhone 15'in, ilk kez 2007'de tanıtılan önceki iPhone nesillerine göre çok az gelişme göstermesi bekleniyor, ancak dört yeni modelin tümü iPhone 14 serisinden bazı farklılıklara sahip olacak.

Her ne kadar diğer rakipler ekranın arkasında veya içinde parmak izi sensörlerini restore etmiş olsa da Apple'ın aynı şeyi yapması beklenmiyor.

Bir Japon gazetesine göre, iPhone 14 serisi mikroçipini Tayvanlı TSMC şirketi tarafından üretilen 3 nanometrelik bir işlemci olması beklenen A17 adı verilen daha gelişmiş yeni bir mikroçiple değiştirecek.

Gelişmiş çip, iPhone'un kapasitesini ve pil ömrünü artırabilir.

Bloomberg'e göre iki yeni iPhone Pro'nun çerçeveleri paslanmaz çelik yerine titanyumdan yapılacak, bu da çerçeveyi daha güçlü ve daha hafif hale getirebilir.

Apple analistleri, dört yeni iPhone'un da ekranın ön kısmında kamera ve sensörlerin konumunu ifade eden bir "dinamik ada"ya sahip olacağını söylüyor. Bu, iPhone X'te ekranın üst kısmındaki siyah cilanın kaybolacağı anlamına geliyor.

Uzmanlar ayrıca iPhone 15 ve 15 Plus'ın 48 megapiksel geniş açılı kamera da dahil olmak üzere önemli iyileştirmeler göreceğine inanıyor.

Daha güçlü olan iPhone Pro, daha güçlü yakınlaştırma sağlayan periskop da dahil olmak üzere daha büyük güncellemeler içerecek.

Sızıntılar, tüm bu gelişmiş lenslerin iPhone'un arkasındaki kamera alanını büyüteceğini gösteriyor. Ekranın köşeleri de hafif kavisli olacak. Bir dizi haber, iPhone'un yan tarafındaki sessize alma düğmesinin, başka birçok amaç için kullanılabilecek daha çok komutlu bir düğmeyle değiştirileceğini öne sürüyor.

iPhone şarj kablosu nasıl görünecek?

Yeni iPhone serisindeki en büyük değişiklik muhtemelen kablo ve şarj portu olacak.

Farklı marka telefonların ortak bir kabloya sahip olması ve böylece kablolama ve elektronik atıkların azaltılması için Apple, AB kanunu nedeniyle şarj kablosunu bırakıp yerine Type-C kablo kullanmak zorunda kaldı.

Bloomberg'e göre AB yasaları, Apple'ı yalnızca AB'de satılanlar için değil, dünya çapındaki iPhone'ları için de değişiklik yapmaya zorladı.

Apple'ın AirPod kulaklıklarının şarj portunun da Type C'ye dönüştürülmesi bekleniyor.  

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz