matesis
dedas

İsrailli Futbolcu Sagiv Jehezkel Ne Yaptı? Bileğinde Ne Yazıyordu?

Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel neden kadro dışı bırakıldı? Bileğinde ne yazıyordu?
  • 15.01.2024 00:41
İsrailli Futbolcu Sagiv Jehezkel Ne Yaptı? Bileğinde Ne Yazıyordu?

İsrailli Futbolcu Sagiv Jehezkel Ne Yaptı? Bileğinde Ne Yazıyordu?

Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, 68. dakikada yaptığı gol sevincinden dolayı kadro dışı bırakıldı. İsrailli  Sagiv Jehezkel attığı golden sonra bileğindeki bandaja  yazdığı yazıyı gösterdi.

Antalyaspor Açıklama Yaptı

Antalyaspor resmi web sitesinden açıklama yayınladı. Antalyaspor’un yaptığı açıklamada; "Attığı golden sonra bileğindeki yazıyı paylaşarak ülkemizin milli değerlerine aykırı hareket ettiği görülen Sagiv Jehezkel’in yönetim kurulu kararı ile kadro dışı bırakılmasına karar verilmiştir." ifadeleri yer aldı.

Sözleşmesi Feshedilecek

 Konuyla alakalı Antalyaspor Kulübü Başkanı Sinan Boztepe, "Milli değerler her şeyden üstündür, sözleşmesi feshedilecek" dedi.

Tunç: Soruşturma Başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise, X hesabından yaptığı açıklamada  İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel  hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Sponsor Firma Rest Çekti:

Antalyaspor’un forma göğüs sponsoru olan Çağlayan Grup  İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel’ın sözleşmesini feshedilmemesi durumunda sponsorluktan çekileceğini duyurdu.

İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel’ın bileğinde ne yazıyordu?

Jehezkel'in sol bileğinde yer alan sargının üzerinde "100 days 07.10" ifadeleri yer alıyordu.

İsrailli futbolcunun sol bileğinde savaşın başladığı tarih ve 100. gününde olduğuna vurgu yapıldığı görüldü. Yaşanan katliam, zulüm ve trajediyi haklı bir savaşmış gibi sahip çıktı!

İlk Vukatı Değil

Jehezkel, Antalyaspor'un Gaziantep FK deplasmanında oynanacak maç öncesi Filistin için yapılan saygı duruşuna katılmak istememesi üzerine 1 hafta boyunca geçici olarak kadro dışı kalmıştı.

Yorum Yaz