matesis
dedas

Kadına şiddet konulu film çektiler

Türkiye'nin gündeminden düşmeyen kadına şiddete seyirci kalmak istemeyen Mardinli yönetmen Halil Tuncer, çektiği sinema filminin fragmanı sosyal medyada izlenme rekorları kırıyor.
  • 25.11.2023 13:53
Kadına şiddet konulu film çektiler

Kadına şiddeti dikkat çekmek amacıyla ‘AİLENE İYİ BAK’ projenin yapımcılığını üstlenen 29 yaşındaki Halil Tuncer, Mardin’in Midyat ilçesinde sinema filmi çekti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Tuncer, “Farkındalık yaratmak amacıyla tarafımca başlatılan bu işte öncelikle tüm ekip arkadaşlarımız gönüllü. Buradaki özel sebep tamamen yaşanmış olaylardan esinlenip insanlarımızın yaşadığı akıl almaz olaylar ve gün yüzüne çıkmayan hikâyeler bizlere bir nebze ses oluyor. Günümüzde normalleşen bu tür acı gerçekleri artık yaşanmaması ve caydırıcı cezalar verilmesi için tüm yetkili bireylerin harekete geçirmek söz konusu. Konular çok ama yapılan emeğe saygı yok dolayısı ile kendi imkânlarımızla ekip arkadaşlarımız ile senaryo haline getiriyoruz. Buradaki en büyük etken birçok araştırma yapıyor en ince detaya iniyor olayları anlaşılacak şekilde film halinde çekiyoruz.” dedi.

 

Editör: salih keskin

Yorum Yaz