diorex
Dedas

Kamu Başdenetçisi Akarca Siirt Adliyesi'ni ziyaret etti

Bir dizi programa katılmak üzere memleketi Siirt’e gelen Yargıtay Onursal Başkanı ve Kamu Başdenetçisi Mehmet Akarca, Siirt Adliyesi’ni ziyaret ederek Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca ve yargı mensuplarıyla bir araya geldi.

  • 19.05.2025 17:42
Kamu Başdenetçisi Akarca Siirt Adliyesi'ni ziyaret etti

Yargıtay Onursal Başkanı ve Kamu Başdenetçisi Mehmet Akarca, memleketi Siirt’te düzenlenen “Ombudsman Siirt’te Gençlerle Buluşuyor” programı kapsamında gerçekleştirdiği ziyarette Siirt Adliyesi’nde bir dizi temaslarda bulundu.

Siirt Havalimanı’nda karşılanan Akarca’ya, Siirt Vali Yardımcısı Abduhamit Mutlu, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca, Adalet Komisyonu Başkanı Murat Cirit, İdare Mahkemesi Başkanı Murat Acar, Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın, Gökçebağ Belediye Başkanı Ferzent Çiçek, Baro Başkanı Muhammed Alptekin, önceki dönem AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, iş insanı Yunus Toprak ve protokol üyeleri eşlik etti.

Yargıtay Onursal Başkanı Akarca, Siirt Milletvekili Mervan Gül ile birlikte Siirt Adliyesi’ni ziyaret ederek, Başsavcı Tuğan Sarıca ve Adalet Komisyonu Başkanı Murat Cirit’ten kurumun işleyişine dair bilgi aldı.

Ziyarette konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Sarıca, Akarca’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendisine Siirt’in meşhur tiftik keçisi kılından dokunmuş bir seccade hediye etti. Akarca ise Başsavcı Sarıca’ya kahve fincanı takdim etti.

Adliye personeliyle de bir araya gelen Akarca, Başsavcı Sarıca, Komisyon Başkanı Cirit ve İdare Mahkemesi Başkanı Acar’a çalışmalarında başarılar dileyerek adliyeden ayrıldı.

İLKHA

Yorum Yaz