matesis
dedas

Köyün seçmen sayısı 73’ten 267’ye çıktı! Muhtar isyan etti!

Mardin'de yaklaşan yerel seçimler öncesinde muhtarlık seçimleri için seçmen taşıma iddiaları gündeme gelmeye devam ediyor.
  • 26.01.2024 23:35
Köyün seçmen sayısı 73’ten 267’ye çıktı! Muhtar isyan etti!

Nusaybin ilçesine bağlı Düzce Mahallesinde yaşanan bir olaya isyan eden mevcut muhtar, muhtarlık seçimleri için mahalleye kaydını yaptırdığını iddia ettiği kişilere tepki gösterdi.

Muhtarın iddiasına göre; köylü olup, başka kentlerde yaşayan kişiler muhtarlık seçimleri için kaydını genel seçimlerin ardından köye taşıdı.

Görüntüler çeken mevcut muhtar, köyde boş olan bir harabeye çok sayıda kişinin kaydının taşındığını söyleyerek, isyan etti.

Muhtarın iddiasına göre Genel seçimlerde köydeki seçmen sayısı 73'ten 267'ye yükseldi. Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Düzce kırsal mahallesinde yaşanan olayda mevcut muhtar Yusuf Kılıç, Genel seçimlerde nüfusu 103 kişi olan köylerinde 73 seçmen varken, 2 Kasım 2023 tarihinden sonra nüfusun 390 olup seçmen sayısının 267 olduğunu duyurdu.

Muhtar Kılıç: Hayvan Barınağında Bile Kayıtlı Seçmen Var!

"Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte yaşam koşulları olmayan evlerde sayaç aboneleri yaptırılmış" diyen köy muhtarı Yusuf Kılıç, "Bu kadar kısa zamanda köyün nüfusu biranda artmıştır" sözleriyle isyan etti. Kılıç yaptığı açıklamalarda: "Nusaybin ilçe Düzce kırsal mahallesinde yerel seçimler öncesi mahalle nüfusu 103 kişi 73 seçmen iken bugün itibariyle 390 kişiye ulaşmış ve 267 seçmene ulaşmış durumda yeni açılan aboneler ve muvafakat ile birlikte bu sayıya ulaşmıştır. Bu konu ile ilgili Nusaybin kaymakamlığına yazılan dilekçelerle bu adreslere tahkikat istenmişti. Çünkü tek göz oda mutfaksız, banyosuz, lavabosuz yerler olan samanlık ve hayvan barınağı bile vardır. Gerçekleşen tahkikatta askerlerden bir saat önce köye geldiler ve avlularda bekleyip kimlik ve isim sordular. Her ne kadar yaşam koşullarına bakılması gerektiğini ve evlerin içlerine bakılması gerektiğini söyledik ise de savcılık talimatı olmadan içeriye bakamayacaklarını söylediler. Yaşam koşulları barındırmayan bu yerlerde bazılarında su şebekesi bile yoktur. Sadece 31 Mart yerel seçimlerinde muhtarlık seçimlerine doğrudan doğruya ve köyde ikamet edenlerin seçme ve seçilme hakkına müdahale etmeye gelmişlerdir. Gerginlikleri artıran husumeti besleyen mahallemizin birliğini dirliğini huzurunu bozacak üzücü hadiselere yol açacak girişimler olarak görüyoruz. Aşağıdaki videosu bulanan iki ev birisini oy hakkı verilmiş diğeri ise red edilmiş takdiri siz değerli halkımıza bırakıyoruz” sözlerini kullandı.

Editör: Beşir Şavur

Yorum Yaz