Mardin’de denetimle serbestlik hizmetleri alanında iş birliği protokolü imzalandı
Mardin’de ‘Denetimli Serbestlik Hizmetleri’ alanında geniş kapsamlı işbirliği protokolü imzalandı.

Rektörlük binasında düzenlenen programda, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut ve Üniversite Rektörü İbrahim Özcoşar, hazırlanan protokolü imzaladı.
Denetimli serbestlik sürecindeki bireylerin kişisel gelişimlerine katkı sağlayarak suç işlemelerinin önüne geçilmesi ve bireylerin topluma yeniden kazandırılması amacıyla imzalanan protokol ile suça sürüklenen bireylerin rehabilitasyonu ve topluma entegrasyonu konusunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
İmza altına alınan protokolde; ‘Eğitim ve İyileştirme Faaliyetleri’, ‘Çocuklara Yönelik Faaliyetler’, ‘Bağımlılıkla Mücadeleye Yönelik Faaliyetler’, ‘Ortak Projeler ve AR-GE Faaliyetleri’, ‘Personele Yönelik Faaliyetler’, ‘Sosyal ve Kültürel Faaliyetler’, ‘Koruma Kurullarına Yönelik Faaliyetler’ ve ‘Kamu Yararına Çalışmaya Yönelik Faaliyetler’ gibi konu başlıkları bulunuyor. Protokol ile eski ve yeni hükümlülere yönelik eğitim çalışmalarında ve mesleki eğitim programlarda iş birliği yapılacak.
Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, burada yaptığı konuşmada, protokolün hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, şunları söyledi: “Denetimli serbestlikte yükümlüler ne serbestler ne de tutsaklar. Tutsak değiller, çünkü özgürler ve toplumun içerisinde yaşıyorlar. Ama tam manasıyla özgür de değiller, çünkü denetim altındalar. Aslında biz denetimli serbestlik altındaki kişilere takip edilen hürriyet veya takip edilen özgürlük de diyebiliriz. Denetimi Serbestlik Şube Müdürlüğümüz, bu yükümlülerle topluma intibak sürecinde psikolojik terapi yapıyorlar, rehabilite ediyorlar, sonra onlara meslek kazandırmaya çalışıyorlar. Eğitim öğretim faaliyetlerinde bulunuyorlar, bağımlılıkla mücadele ediyorlar, çocuk gelişimine katkıda bulunuyorlar. Denetim Serbestlik Şube Müdürlüğümüz ile üniversitemiz arasında çok kıymetli bir protokol var. Rektör hocama ve değerli üniversite idaresine teşekkür ediyorum. Protokolün Mardin’imize, suç işleyen insanlarımıza, hükümlülerimize ve yükümlülerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”
Rektör Özcoşar ise “Bu protokolün temel amacı, denetimli serbestlik sürecindeki bireylerin kişisel gelişimlerine katkı sağlayarak suç işlemelerinin önüne geçilmesi ve onların topluma yeniden kazandırılmasıdır. Üniversitemizin bilgi birikimi ve uzmanlığı ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün saha deneyimi birleşerek, bu bireyler için daha etkin ve kalıcı çözümler üretilecektir.” dedi.
Programa çok sayıda hakim, savcı ve üniversite senatosu üyeleri de katıldı.