diorex
fair play

Murat Demir LGS Stantlarını gezdi

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ve Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Duyan, ilimizde kurulan LGS tercih standlarını ziyaret ettiler.

  • 10.07.2024 13:13
Murat Demir LGS Stantlarını gezdi

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinasyonunda il genelinde 4 Rehberlik ve Araştırma Merkezi, 10 Halk Eğitim Merkezi, 435 okul olmak üzere 499 noktada tercih danışmanlığı birimi kuruldu.

Tercih danışmanları, okul rehber öğretmenleri ve yöneticilerinin 28 Haziran - 17 Temmuz tarihleri arasında öğrencilere tercih danışmanlığı sağlacak olan ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Temmuz ayı başlangıcı itibarıyla 499 noktada tercih danışmanlığı faaliyetlerine devam eden komisyonlarını tercih standlarını ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, tercih döneminde öğrencileri yalnız bırakmayacaklarını söyledi.

Artuklu İlçesinde kurulan Mardian AVM, Gülser Mahmut Tatlıdede Ortaokulunu ve Artuklu Cemil Tutaşı Rehberlik ve Araştırma Merkezi olmak üzere 3 merkezimizi ziyaret etti. Standlarda görev yapan tercih danışmanlarından tercih süreci hakkında bilgi alan İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Demir, özverili çalışmalarından dolayı görev başında bulunan tercih danışmanlarına, okul rehber öğretmenlerine ve yöneticilerimize teşekkür etti.

Standları ziyaret eden veli ve öğrencilerle süreç hakkında fikir alışverişinde bulunan İl Müdürü Murat Demir: "Bu sürece emek veren tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Uzun bir çalışma dönemi ve sınav stresi ardından şimdi geleceğinizi şekillendirecek önemli bir kararın eşiğindesiniz. Bu noktada, sizlerin en doğru ve en iyi kararı verebilmeniz için elimizden gelen tüm desteği sağlamaya hazırız. Tercih yaparken kendinize şu soruları sorun: "Hangi alanda kendimi geliştirmek istiyorum?", "Hangi okul bana bu alanda en iyi fırsatları sunar?" ve " Gelecekte hangi meslek beni mutlu eder?". Bu sorulara vereceğiniz cevaplar, sizin için en doğru tercihleri yapmanıza yardımcı olacaktır. Tercihlerinizi yaparken karşılaşabileceğiniz her türlü sorunda bize danışabilirsiniz. Her birinizin gelecekte büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. Hepinizin yolu açık, şansı bol olsun." ifadelerini kullandı.

Editör: Mahsun Fidan

Yorum Yaz