matesis
dedas

Mardin'de bir ilk! Biomedikal fabrikası kuruluyor

Mardin'de ilk defa bir Biomedikal fabrikası kuruluyor.
  • 20.10.2022 18:13
Mardin'de bir ilk! Biomedikal fabrikası kuruluyor

ERSAY şirketler grubu tarafından İkinci Organize Sanayi Bölgesinde Vali Mahmut Demirtaş'in da katılımı ile yarın temeli atılacak.

Merkezi Adana’da olan 2004 yılında kurulan, lojistik, inşaat, medikal ve restoran gibi  farklı alanlarda başarılı işlere imza atan, ERSAY şirketler grubu, Mardin’in istihdam ve ekonomisine ciddi katkı sağlayacak olan, teşvik uygulamaları ve coğrafi konumu nedeniyle yerli ve yabancı yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği, bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine ciddi anlamda bir artı değer katması beklenen, Mardin 2.Organize Sanayi  bölgesinde biomedikal ürünlerin üretimini yapacak olan fabrika yatırımını başlattı.

5000 m2 si kapalı alan olmak üzere 7000 m2  lik alan üzerinde kurulacak olan fabrikada ilk etapta 32 kişilik istihdam sağlamayı hedefliyor.

Üretilecek olan gıda takviye ürünlerinin Türkiye pazarının yanı sıra Ortadoğu pazarına da arz edilmesi hedefleniyor.

Bölgede bir ilk olan biomedikal ürün fabrikasının temel atma töreni 21 Ekim Cuma günü sabah saat 10.00’da Mardin  valisi  Mahmut Demirtaş, Mardin 2.organize sanayi Bölge Müdürü Mahmut Acay, Ersay Grup şirket sahibi Ersin Yelimgil ve şirket müdürleri Murat Fevzi Kaya, Kadir Kaya ve  davetlilerin  katılımı ile gerçekleşecek.

 

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz