matesis
dedas

Mardinli öğrencinin büyük başarısı

Kızıltepe Süleyman Demirel Ortaokulunun 7. Sınıf öğrencisi Merve Aba Ulusal Tales Matematik Yarışması Türkiye Finallerine katılma hakkı elde etti.
  • 20.04.2024 16:17
Mardinli öğrencinin büyük başarısı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Süleyman Demirel Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Merve Aba, matematik derslerinde edindikleri becerilerini ulusal ve uluslararası düzeyde sergilemelerini sağlamak, matematik bilgi ve seviyesini yaygınlaştırmak amacıyla yapılan Ulusal Tales Matematik Olimpiyatlarında Türkiye finalisti olmaya hak kazandı.

Öğrencilerin muhakeme etme, araştırma ve sorgulama becerileri ile matematik zekâlarını ön plana çıkaran, yaratıcı matematik düşünce sistemlerinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla Ulusal ve Uluslararası düzeyde düzenlenen Tales Matematik yarışmasında 7.sınıf öğrencisi Merve Aba 9.Uluslararası Tales Matematik Yarışması’nda üstün başarı sergileyerek 4-5 Mayıs tarihlerinde Şanlıurfa’da düzenlenecek olan Final Sınavı’na katılmaya hak kazandı.

Kızıltepe Süleyman Demirel Ortaokulu müdürü Recep Özçelik öğrencisinin başarısı ile ilgili olarak; “Bizleri bu başarılarından dolayı onurlandıran öğrencilerimizi ve onları yetiştiren öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz “dedi.

Editör: Beşir Şavur

Yorum Yaz