matesis
dedas

Memur-Sen'den ‘Soykırıma Hayır, Filistin’e Destek, Siyonizme Lanet’ açıklamasına Davet

Siyonist İsrail’in Gazze’de başlattığı soykırıma sesimizi yükseltmek için 14 Ekim’de Mardin'de yapacağı “Soykırıma Hayır Filistin'e Destek Siyonizm'e Lanet” mitingine davet amacıyla Memur-Sen Mardin İl Başkanı Abdulselam Demir bir açıklama yaptı.
  • 13.10.2023 15:02
Memur-Sen'den ‘Soykırıma Hayır, Filistin’e Destek, Siyonizme Lanet’ açıklamasına Davet

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Mardin İl Başkanı Abdulselam Demir, Gazze’de yaşanan vahşete, yıkıma ve soykırıma karşı durmayı, mazlumlara ses vermeyi, zulme karşı seslerini yükseltmeyi insani bir sorumluluk ve görev addettiklerini belirterek, “Bugün yaşananların tek sorumlusu Filistin’i işgal eden, on binlerce kişiyi katleden, milyonlarca kişiyi sürgün eden, Mescid-i Aksa’ya defalarca alçakça saldırılar düzenleyenlerdir. Filistin halkının soykırıma karşı kendisini savunma hakkı meşrudur ve sorgulanamaz. Şehitlerimize rahmet diliyor, direnişi selamlıyoruz” dedi.

Siyonist İsrail’in Gazze’de başlattığı soykırıma sesimizi yükseltmek için 14 Ekim’de Mardin'de Şakir Nuhoğlu Camisi çıkışında  düzenlnecek olan “Soykırıma Hayır Filistin'e Destek Siyonizm'e Lanet” mitingine Mardin STK Platformu da destek verecek.

HAK-İŞ, İHH, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Cihannüma ve ÖNDER'in desteklediği açıklama hakkında bir açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Mardin İl Başkanı Abdulselam Demir,  Gazze’de yıkım, ölüm, vahşet ve katliamın olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Buna karşın elektrik yok, su yok, yiyecek yok, yaşama hakkı yok. Gazze’de sadece vahşi bir soykırım var. Emperyalist güçlerin desteğini arkasına alan siyonist işgal rejimi, bütün dünyanın gözü önünde Gazze’de soykırım uyguluyor. Kendi vatanında mülteci durumuna düşürülmüş olan Filistin halkı 75 yıldır zulüm altında inliyor. Zulüm kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, mazlumdan yana zalime karşı olan sivil toplum kuruluşları olarak, bugün de mazlum ve onurlu Filistinli kardeşlerimizi destekliyor, Gazze’de yaşanan vahşet, yıkım ve soykırıma karşı durmayı, mazlumlara ses vermeyi, zulme karşı sesimizi yükseltmeyi insani bir sorumluluk ve görev addediyor, şehitlerimize rahmet diliyor, direnişi selamlıyoruz”şeklinde konuştu.

Demir,  “Cihannüma, TÜGVA, İHH, Memur-Sen, Hak-İş, AGD, ÖNDER’den oluşan Çağrı Grubu olarak halkımızı; Gazze’de bütün dünyanın sessiz bakışları arasında yaşanan vahşete ve soykırıma dur demek, onurlu ve mazlum Filistinli kardeşlerimize destek olmak, Filistin halkının yalnız olmadığını bütün dünyaya haykırmak ve siyonist rejimi lanetlemek için 14 Ekim Cumartesi günü saat 13:30’da Mardin'de düzenleyeceğimiz ‘Soykırıma Hayır, Filistin’e Destek, Siyonizme Lanet’ mitingine katılmaya, kardeşliğe omuz vermeye çağırıyoruz.”

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Mardin Şube Başkanı Muhyettin Ertaş da Gazze’de, Kudüs’te katil ve faşist İsrail devletinin yaşattığı zulümlere karşı cumartesi günü Filistin’e gönül verenlerle beraber olacaklarını kaydetti.

 HAK-İŞ Mardin Şube Başkanı Aziz Adıbelli, de İsrail’in Filistin halkına katliam uyguladığını, Gazze’nin büyük bir cezaevine dönüştürülerek insan haklarının tamamından uzak bir tablonun ortada olduğunu kaydetti.

ÖNDER temsilcisi Abdulselam Demir, İmam Hatipliler olarak her daim zulmün karşısında, mazlumun yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

İHH Mardin Şube Başkanı Sabri Deniz, İsrail’in Gazze’de, Filistin’de bir soykırım yaptığını ifade ederek, siyonist rejimi lanetleyerek, mazlum Filistin halkının yanında olduklarını, olmaya devam edeceklerini dile getirdi. 

 

Yorum Yaz