Mersin'de Orman yangınları masaya yatırıldı
Mersin Valisi Atilla Toros başkanlığında düzenlenen "Orman Yangınlarıyla Mücadele Değerlendirme Toplantısı"nda, Aydıncık'ta meydana gelen orman yangınlarına ilişkin müdahale süreci, alınan tedbirler ve hasar tespit çalışmaları ele alındı.
Mersin Valisi Atilla Toros başkanlığında "Orman Yangınlarıyla Mücadele Değerlendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.
Toplantıda, 30 Temmuz'da Aydıncık ilçesinde meydana gelen orman yangınlarının çıkış nedenleri, yangına müdahale süreci, ekipler arasındaki koordinasyon, kullanılan araç ve teknik imkânlar ile sahadaki ihtiyaçlar ayrıntılı şekilde değerlendirildi.
Ayrıca, orman yangınlarına karşı kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi, vatandaşların bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalar, riskli bölgelerde alınacak ilave tedbirler ve hasar tespit süreci hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.
Vali Atilla Toros, yangınlara müdahalede görev alan tüm ekiplere özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, benzer afetlerin önüne geçebilmek amacıyla gerekli tüm tedbirlerin en üst seviyede uygulanacağını belirtti.
Öte yandan yetkililer, yüksek sıcaklık, düşük nem ve kuvvetli rüzgâr nedeniyle yangın riskinin devam ettiğine dikkat çekerek vatandaşları anız yakmamaları, ormanlık alanlarda ateş yakmamaları, sigara izmariti ve çöp bırakmamaları konusunda uyardı. Ormanlık alanlarda ateş veya duman görülmesi halinde ise 112 Acil Çağrı Merkezi'ne vakit kaybetmeden ihbarda bulunulmasının önem taşıdığı vurgulandı. ()
İLKHA