matesis
dedas

Muhtarlar Günü, Mardin'de bir dizi etkinlikle kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü, Mardin'de Mardin Valiliği tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
  • 19.10.2022 11:40
Muhtarlar Günü, Mardin'de bir dizi etkinlikle kutlandı

Mardin'deki ilk etkinlik Mardin Valiliği avlusundaki Atatürk Anıtına çelenk konuşması ile başladı.

Muhtarlar adına çelenki Mardin Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mehmet Nas Atatürk anıtına sundu.

Mardin Vali Yardımcısı ve Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede'nin de katıldığı programda İstiklal Marşı ve Saygı duruşundan sonra Mardin Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mehmet Nas bir konuşma yaptı. 

Törende muhtarlar ile uzun süre sohbet eden Vali Yardımcısı ve Belediye Başkanı Tatlıdede, etkinliğin sonunda tüm muhtarlar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Mardin Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mehmet Nas yaptığı açıklamada,  “Muhtarlık günü 2015 yılında kanunlaştı. 2016 yılından bugüne kadar da her sene muhtarlar günümüzü kutluyoruz. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan valimize, vali yardımcılarımıza, belediye başkanlarımıza, ilgili ve alakalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Muhtarlık müessesesi, muhtarlık çalışmaları çok ciddi emek isteyen bir görev. İnsanların talepleriyle dertlenmek, onların taleplerini yerine getirebilmek için kamu kurumlarının her biriyle temas yakalamak ve çözüme ulaştırmak için büyük bir mücadele ve büyük bir emek gerekiyor. 

Hepinizin malumu muhtarlık zor ve temsil ettiği kitleyi memnun etmenin de zor olduğu bir meslek. Bunun değişik sebepleri vardır. Kanunlarda muhtarın görevleri belki on beş yirmi maddede yazar ama kanunlarda, yönetmelikte, tüzükte olmayan görevleri de vardır. Elektriği kesilen vatandaş da muhtarı arar, üniversiteyi kazandığı için yurt sorunu olan aile de muhtarı arar. Bir şekilde mahalle halkı karşılaştığı herhangi bir sorun için ilk başvurduğu ve çözüm beklediği mercidir muhtar. Biz muhtarlar, vatandaşın direkt ulaşabildiği devletin ilk kanalıdır. Bu anlamda muhtar arkadaşlarımızın görevinin oldukça zor; zor ama manevi tatmini çok yüksek bir görev olduğunu düşünüyorum.”dedi.

Daha sonra muhtarlar Vali Mahmut Demirtaş ile birlikte biraraya geldi.

Federasyon Başkanı Mehmet Nas şahsında bütün muhtarların gününü kutlayan Vali Demirtaş, "Muhtarlarımız ile en ücra köşedeki vatandaşımıza kadar ulaşıp, o vatandaşlarımızın da hizmetlerimizden yararlanması için durmaksızın bütün enerjimizi sarf edeceğiz. Bu bağlamda bizler daima bir arada olduğumuz, sıkça gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimizde talep ve beklentilerini dinleyip, çözüm yolları üretmeye gayret gösterdiğimiz muhtarlarımıza bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Özverili bir şekilde görevlerini sürdüren muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutlarım."dedi.

Toplantı salonunda Muhtarlar adına Başkan Nas, Vali Demirtaş'a bir plaket verdi. 

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz