matesis
dedas

Murat Kurşun'un hastalığı sevenlerini üzdü

Mardinli Ünlü Sanatçı Murat Kurşun MS hastalığı teşhisi konuldu. Yürümekte güçlük çeken Kurşun'un hastalığı hakkında konuşurken anlattıkları ise herkesi duygulandırdı.
  • 12.07.2019 16:55
Murat Kurşun'un hastalığı sevenlerini üzdü

Güçlü sesiyle büyük bir hayran kitlesine sahip olan Mardinli ünlü türkücü Murat Kurşun'a Serdar Ortaç'ın yıllardır mücadele ettiği MS teşhisi konuldu. Kanal D ekranlarında yayınlanan Müge ve Gülşen'le 2. Sayfa programına konuşan Murat Kurşun'un "2 yaşındaki çocuğumla oynayamıyorum, koşamıyorum" sözleri ise herkesi duygulandırdı.

MURAT KURŞUN KİMDİR?, MURAT KURŞUN HAKKINDA BİLGİ

"SOL GÖZ KAPAĞIM DÜŞTÜ"

Hastalığından bahsederken duygusal anlar yaşayan Murat Kurşun, şunları söyledi: "İyiyim şükürler olsun toparlıyorum. Geçen Amerika'ya gitmiştim hem programım hem de tedavim vardı. Toparlamaya çalışıyorum. İlk başta sol göz kapağım düştü. Biz beklemiyorduk tabi. Sonra birkaç doktora gittik kimse bulamadı hep yanlış teşhisler konuldu.

"ÇOCUĞUMLA OYNAYAMIYORUM"

Sonunda bir teşhis konuldu. Yıllarca yorgunluk ve ayakta kalmaktan olmuş. 3-4 aydır sahneye yine çıkıyorum ama dikkat etmem gerekiyor. Bir şekilde bizim hep dinlenmemiz gerekiyor. Eskiden haftanın 5-6 günü sahne yapıyordum şu an 2 güne düşürdüm. Toparlayıp sağlığıma kavuşana kadar çok sahne yapmayacağım. Teşhis konulduğunda çok üzüldüm. İki yaşında bir çocuğunuz var ama oynayamıyorsunuz, koşamıyorsunuz üzülüyorum yani.

"İÇİM KAN AĞLIYOR"

Yürümekte güçlük çekiyorum bir gün kalkıyorum hiçbir şeyim yok bir gün bakıyorum ki kalkamıyorum. Ağrılarımda var. Önümüzde ay Küba'ya gideceğim. Benimki bir kas hastalığı. Gülüyorum, oynuyorum ama içim kan ağlıyor çünkü ağrılarım var. Sahneye çıktığımda her şeyi unutuyorum. Ekibim bile beni sahnede görünce 'Abi sen hasta değilsin' diyor. Sahne bitince 'beni alın götürün' diyorum. Fazla bir şeyi kafaya takmamak lazım pozitif olmak gerekiyor. Ölümcül bir hastalık değil Allah'a şükür ama ayakta durmam gerekiyor.

"KENDİMİ TESELLİ EDİYORUM"

Allah'a şükürler olsun isyan etmedim. Sonuçta duyuyorum, gözlerim görüyorum, yürüyorum bunlara şükür etmek lazım bizden daha kötüleri var. Korkmuyorum da hastalığımın arkasındayım. Önümüzdeki aylarda hiçbir kalmayacak diye kendi kendimi teselli ediyorum."

MARDİN'DEKİ DÜĞÜNDE OTURARAK SAHNE ALMIŞTI

Ailesi halen Mardin'de ikamet eden ve sık sık çeşitli programlara katılmak üzere Mardin'e gelen Mardinli ünlü Sanatçı Murat Kurşun, en son Mardin'e gelişinde yakın aile dostu ve arkadaşı Mardinli İşadamı Ekrem Sümer'in kardeşinin düğününe katılmış, Sanatçı Kurşun, hasta olmasına rağmen düğünde sahne almış, şarkılarını sahneye kurduğu sandalyelerin üzerinden okumuş, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen sevenlerinin isteğini kırmamak için ise zorlanarak da olsa ayakta poz vermeye çalışması dikkatlerden kaçmamıştı. Ünlü sanatçı Murat Kurşun'un yakalandığı hastalığı öğrenen Mardinliler, sosyal medya hesapları üzerinden sanatçıya moral desteği mesajları yayınladılar, geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

MS HASTALIĞI NEDİR, NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Ünlü türkücü Murat Kurşun'un MS hastalığına yakalanması ile birlikte Türkiye'de birçok kişi bu hastalığın ne olduğunu merak ediyorlar. Açılımı Multipl Skleroz olan MS hastalığı, bağışıklık sisteminde oluşan bozulmadan dolayı beyin ve omurilikte plaklar oluşması olarak adlandırılır. Peki, MS hastalığı nedir? MS hastalığı nasıl tedavi edilir belirtileri nelerdir? İşte yanıtı…

MS HASTALIĞI NEDİR? MS HASTALIĞI NASIL TEDAVİ EDİLİR BELİRTİLERİ NELERDİR?

Multiple Skleroz hastalığı, halk arasında MS hastalığı olarak bilinir. MS hastalığı; kişinin bağışıklık sistemindeki bozukluklar sonucu beyin ve omurilikte çok sayıda plakların oluşmasıyla gerçekleşir. Hareket aksaklığı, kaslarda güçsüzlük, kısmi felç, dengesizlik, konuşma ve görme bozuklukları gibi çeşitli belirtilerle ortaya çıkabilir. Ataklar halinde görülen MS, erkeklere oranla kadınlarda 2 kat daha fazla görülür.

MS (Multiple Skleroz) hastalığı, santral sinir sisteminin yani beynin ve omuriliğin enflamatuar bir hastalığıdır. Özellikle santral sinir sistemindeki beyaz madde yapılarını etkiler. Beyaz madde, santral sinir sisteminin kendi içerisinde ve bu bölüm ile vücudun diğer bölümleri arasında iletişimi sağlayan sinir liflerinden oluşur.

MS'li hastalarda santral sinir sistemindeki bu beyaz maddede plak veya lezyon diye adlandırılan hasarlı alanlar görülür. Bu hasarlı alanlarda siniri çevreleyen miyelin denilen bir maddede kayıp gözlenir. MS hastalığında gelişebilecek reaksiyonlar önceden bilinemez. Kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Bu nedenle MS hastalığını tanımlayabilmek çok zordur. Sinir sisteminde etkilenen yere ve etkilenme derecesine göre, MS hastalığının tipi ve şiddeti hastadan hastaya değişir.

MS hastalığının belirtileri ve tedavisi kişiye özeldir. Benzer şekilde gelişen ve aynı bulgularla seyreden iki MS'li hasta bulabilmek mümkün değildir. Hastalığın bireyin kendisinde ve hastalar arasında farklı seyretmesi, hastalığın zamanlamasını, beyinde tuttuğu yeri ve bulguların şiddetini farklı kılmaktadır. Genel alarak MS'li olgularda, beynin veya omuriliğin kontrol ettiği herhangi bir fonksiyonun tamamının ya da yarısının kaybı gözlenir.

Yorum Yaz