Sakarya ve Bilecik'te orman yangını: Köyler tahliye edildi, müdahale devam ediyor
Sakarya'nın Geyve ilçesinde başlayan orman yangını Bilecik'in Osmaneli ilçesine sıçradı. Yangın geniş bir alana yayıldı, dört köy boşaltıldı. Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

Sakarya'nın Geyve ilçesine bağlı Bağlarbaşı köyü yakınlarında çıkan orman yangını, rüzgârın da etkisiyle Bilecik'in Osmaneli ilçesine yayıldı.
Alevlerin tehdit ettiği Büyükyenice, Kazancı, Borcak ve Kızılöz köyleri tedbir amaçlı tahliye edildi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangına 8 uçak, 14 helikopter, 46 arazöz, 15 iş makinesi ve 270 personelle müdahale edildiğini açıkladı.
Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer, alevlerin enerjisinin büyük ölçüde kırıldığını, ancak yangının henüz kontrol altına alınamadığını belirtti.
İlk belirlemelere göre yangında 12 yapı zarar gördü, bazı hayvan barınakları yandı. Can kaybı yaşanmadığı bildirildi.
Rüzgârın etkisini sürdürmesi ve bölgenin engebeli yapısı nedeniyle söndürme çalışmalarının zorlukla yürütüldüğü bildirildi. Yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba devam ediyor.
Öte yandan, Gölpazarı ilçesinde çıkan ayrı bir yangında bir ahır tamamen yanarken 95 küçükbaş hayvan telef oldu. Ekipler bu bölgedeki yangını kısa sürede söndürdü.
İLKHA