Şanlıurfa’da Kurban Bayramı namazı kılındı
Peygamberler şehri Şanlıurfa’da Kurban Bayramı namazı, sabah saat 05:38’de kent genelindeki camilerde eda edildi. Binlerce vatandaş, bayram namazı için camilere akın etti.

Kentteki 2 bini aşkın camide sabahın erken saatlerinden itibaren ibadetle başlayan bayram coşkusu, kılınan namazın ardından cami avlularında bayramlaşmalarla devam etti.
Bayram namazının ardından Balıklıgöl platosundaki tarihi Dergâh Camii’nde cemaate hitap eden İl Müftüsü Ramazan Tolan, bayramların Müslümanlar arasında birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştiren özel günler olduğunu vurguladı.
Bayramların küskünlüklerin sona ermesi için önemli bir vesile olduğunu belirten Tolan, “Bayram namazına kadınlarımızın ve çocuklarımızın da katılması, bu sevinci hep birlikte yaşamamız açısından çok kıymetlidir. Namazdan sonra cami cemaatinin birbiriyle bayramlaşması, toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinden biridir” dedi.
Namazın ardından kent genelinde kurban kesim işlemleri de başladı.
Vatandaşlar kurban ibadetini yerine getirmek için belirlenen alanlara yöneldi.
İLKHA