matesis
dedas

Tecavüz iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi serbest

Mardin’de 22 yaşındaki bir kadına tecavüz ettikleri iddiası ile gözaltına alınan 3 kişi, çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.
  • 12.09.2023 09:55
Tecavüz iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi serbest

İddiaya göre, 22 yaşındaki kadın, savcılığa giderek kendisine tecavüz eden erkekler hakkında suç duyurusunda bulundu. Derik Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Y. A., Ç. T., H. Y. ve S. Ç. için gözaltı kararı verildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polislerin 4 ayrı eve yaptığı baskınlar sonucunda Y. A., Ç. T. ve S. Ç. yakalanarak emniyete götürülürken, H. Y. için ise yakalama kararı çıkarıldı. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki ifadelerinde ve çıkarıldıkları mahkemede 'kadının rızası' savunması yaptı.


Emniyet ifadelerinin ardından Derik Adliyesine sevk edilen 3 ismin savcılık sorgusu gerçekleşti. Savcılıkta da aynı beyanlarda bulunan şahıslar, adli kontrol hükümlerinin uygulanması şartı ile Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edildi.

Hakimlik 3 isim hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasını "ağır olacağı" gerekçesiyle sadece yurt dışı çıkış yasağı uygulanarak, serbest bırakılmasına karar verdi.


Hakimlik kararında "üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve yoğunluğu nazara alınarak bu aşamada belirlenen yerlere başvurmak adli kontrolünün ağır olacağı, savcılık talebinde bulunan yurt dışına çıkış yasağı konulmak suretiyle adli kontrol tedbirinin uygulanmasının ise ölçüsüz olmayacağı" ifadelerine yer verdi.

Editör: salih keskin

Yorum Yaz