Ticaret Bakanı Bolat: israilin derhal bir ateşkese zorlanması gerekiyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "israil yönetimi ve ordusunun, daha fazla kan dökülmeden, daha fazla çocuk, kadın, yaşlı, sivil insanlar ölmeden, insanlığa dair umutlar daha fazla kaybolmadan bir an önce durdurulması ve kalıcı, derhal bir ateşkese zorlanması gerekiyor." dedi.

  • 11.06.2024 17:22
Ticaret Bakanı Bolat: israilin derhal bir ateşkese zorlanması gerekiyor

Bakan Bolat, İİT Üyesi Devletler Arasında Tercihli Ticaret Sistemi (TPS-OIC) Ticaret Müzakereleri Komitesi 3. Bakanlar Toplantısı'nın açılışında konuştu.

İşgal rejiminin başta Gazze'de, sonrasında Refah'ta asrın en hoyrat katliamlarından birine imza attığını belirten Bolat, abluka nedeniyle zaten bir açık hava hapishanesi olan Gazze'nin devasa bir kadın ve çocuk mezarlığına çevrildiğini söyledi.

Bolat, "İsrail yönetimi ve ordusunun, daha fazla kan dökülmeden, daha fazla çocuk, kadın, yaşlı, sivil insanlar ölmeden, insanlığa dair umutlar daha fazla kaybolmadan bir an önce durdurulması ve kalıcı, derhal bir ateşkese zorlanması gerekiyor." dedi.

İslam dünyasının, bu sefer diğer krizlerden farklı olarak, birlik ve beraberlik içinde örnek bir duruş sergilediğini belirten Bolat, "Saldırılar başladıktan kısa bir süre sonra yapılan Arap Ligi Zirvesi'nde, martta düzenlenen Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısında, 15. İslam Zirvesinde ve son olarak iki gün önce düzenlenen, D-8 Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda İslam dünyası Filistin'e desteğini net bir şekilde ortaya koymuştur." ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanları olarak kendilerinin de Filistin'e desteklerini göstermeleri gerektiğini ifade eden Bolat, "Bu kapsamda bugün kabul edeceğimiz deklarasyonda tepkimizi net bir şekilde göstermemiz gerektiğine inanıyorum. Biz, aramızda 9,5 milyar dolarlık ticaret hacmi olmasına rağmen israil ile ticareti Türkiye olarak durdurduk. Bu sebeplerle elimizden geleni hep beraber yapacağız, yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

İLKHA

Yorum Yaz