matesis
dedas

Türkmen Vadisi Alternatif Yol Çalışmasında sona yaklaşılıyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından Mardin'de kent içi trafiğini rahatlatacak Türkmen Vadisi alternatif çevre yolu çalışmalarında sona yaklaşılıyor.
  • 12.09.2023 12:58
Türkmen Vadisi Alternatif Yol Çalışmasında sona yaklaşılıyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen ve kent içi trafiğini rahatlatmak amacıyla sürdürülen Alternatif yol çalışmaları kapsamında Türkmen Vadisi alternatif çevre yolu çalışmalarında sona yaklaşılıyor.

Artuklu merkez Nur Mahallesi ve İstasyon Mahallesini birbirine bağlayan uzunluğu 4 kilometre, genişliği 8 metre olan yolda çalışmaların tamamlanmasıyla şehir merkezi trafiğine rahat bir nefes aldıracak.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, başlatılan çalışmaları inceleyerek Fen İşleri Daire Başkanı Cebrail Aslan'dan bilgi aldı.

Her alanda olduğu gibi ulaşım alanında da vatandaşların yaşam konforunu arttırmak için hizmet odaklı çalışmaları sürdüreceklerini kaydeden Vali Akkoyun, yolun Artuklu merkezin trafik yükünü büyük oranda rahatlatacağını kaydetti.

Vali Akkoyun, "Diyarbakır'dan gelen ve TOKİ bölgesinden çıkacak olan araçlar şehir merkezine girmeden bu yoldan Kızıltepe istikametine gidebilecek. Genişletme ve yol altyapısı çalışmasının ardından hızla sıcak asfalt serimine başlayarak yolu vatandaşlarımızın hizmetine en kısa sürede sunacağız." dedi.

Resim

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz