diorex
Dedas

Uzak Şehir oyuncularına bir tepki de İHH'dan

İHH Mardin Başkanı Hamdullah Aşar, Kanal D'nin Uzak Şehir dizisinin başrol oyuncuları Ozan Akbaba ve Sinem Ünsal'ın Coca-Cola reklamında yer almasına tepki gösterdi.

  • 20.05.2025 15:22
Uzak Şehir oyuncularına bir tepki de İHH'dan

İHH Mardin Başkanı Hamdullah Aşar'dan Tepki: "Sanatçılar Mazlumların Yanında Olmalı"

Kanal D'nin Uzak Şehir dizisinin başrol oyuncuları Ozan Akbaba ve Sinem Ünsal'ın Coca-Cola reklamında yer alması, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının yaşandığı bir döneme denk gelince kamuoyunda büyük tepki topladı. Bu tepkilere bir yenisi de İHH Mardin Başkanı Hamdullah Aşar'dan geldi.

Hamdullah Aşar, yaptığı açıklamada, sanatçıların toplumsal olaylara karşı daha duyarlı bir duruş sergilemesi gerektiğini vurguladı. Aşar, "Gazze'de masum insanlar bombalar altında hayatını kaybederken, sanatçıların böyle bir reklamda yer alması vicdanları sızlatmıştır. Sanatçılar, mazlumların sesi olmalı, onların acılarına ortak olmalıdır," dedi.

Aşar, açıklamasında uluslararası markaların kriz dönemlerindeki tutumlarına da dikkat çekerek, "Bu tür reklamlar, hem zamanlama açısından hem de içerik olarak büyük bir duyarsızlık örneğidir. Sanatçılar, toplumun öncüsü ve örnek aldığı kişiler olarak daha sorumlu davranmalı, mazlumların yanında yer almalıdır," ifadelerini kullandı.

Uzak Şehir oyuncularından tepki çeken hareket!

Editör: Furkan Üründü

Yorum Yaz