Vatandaş şikayetçi: Fan'ı Kılıma diye yutturuyorlar!
Yaz sıcağının en yüksek hissedildiği şehirlerden biri olan Mardin'de vatandaşlar dolmuş, minibüs ve otobüslerde klimaların açılmamasından şikayetçi oldu. İlgili kurumların gerekli denetimi yapmaları çağrısında bulunan vatandaşlar, yolculuğun eziyete dönüştüğünü ifade ettiler.

Yaz sıcağında ulaşım araçlarında halkın daha rahat bir şekilde yolculuk yapabilmesi için klima kullanımı hayati önem taşıyor. Mardin'de birçok yolcu, havanın sıcak ve trafiğin yoğun olduğu zamanlarda otobüs şoförlerinin klimayı açmadığını ileri sürdü.
Yolcular, tıka basa dolu otobüs ya da münibüslerde klimanın açılmadığını ve rica ettiklerinde şoförden ise arızalı diyerekten olumsuz yanıt aldıklarını ifade ettiler.
FAN'ı Klima diye yutturmaya çalışıyorlar
Bindikleri toplu ulaşım araçlarında klima denetime hiç denk gelmediğini kaydeden Mustafa Demir, "Özel aracım olmadığı için her zaman toplu taşıma araçları olan minibüslerle işimden evime, evimden de gidiyorum. Şuana kadar kilma denetimine hiç denk gelmedim. Bindiğim her araçta camlar açık, ve fan çalışıyor. Klimayı açın dediğimizde klima açık diyorlar oysa açık olanın fan olduğunu biliyoruz" dedi.
Dolmuşlarda sadece fan sesi olduğunu Ayşe Duran, “Trafik zabıta ekipleri şehir içerisinde toplu taşımacılık yapan dolmuşlara yönelik klima denetimini arttırmalı ve vatandaşı, bu sıcak havalarda yaşadığı mağduriyeti gidermeli. Havalar o kadar sıcak ki mecbur kalmadıkça evden çıkmamaya çalışıyorum, çıktığım zamanlarda gölge yerlere gidiyorum. Mağazalara giriyorum ama alışveriş yapmak için değil, serinleyebilmek için” diye konuştu.
“ne zaman dolmuşa binsem klima kapalı"
Zaman zaman şoförlerle vatandaşlar arasında klima kavgaları yaşandığını söyleyen Mehmet Yaşar, “Ne zaman otobüse binsem klima açık olmuyor bu sefer şoförle tartışma çıkıyor aramda, ben yoksa niye tartışayım. Klima açılmıyor, sonra dolmuşlar tıklım tıklım oluyor. Ben bu konuda çok dertliyim" İfadelerini kullandı.
Editör: Kadir Üründü
Yağmur beken
29.07.2023 / 22:37Geçen ben dolmuş çok doldu yeter abi dedim sus oturuyorsun zaten neye konuşuyorsun dedi hakaret etti artık bişey bile diyemiyoruz şikayet etsek bile boş
kızıltepe
29.07.2023 / 13:09yeni mi aklınız başınıza geldi 10 yıldır klima açılmıyor fanı millete açıyorlar peki bu güne kadar belediye nerde idi hiç sormazlar ,
Psiko teknik eğitim
29.07.2023 / 12:57Münibüs şoförleri tamamen agresif sürekli küfürlü konuşuyor. klimayı açın diye rica ettiğimizde ya arızalı olduğunu yada fanı açıp klimanın açık olduğunu söylüyorlar, işlerinin zor ve stresli olduğunu biliyoruz ama herkese agresif ve yüksek tonda saldırmalarının doğru olmadığını düşünüyorum, tüm sürücülerin psiko teknik eğitim almasını ve sonunda sınava tabi olmaları sınav sonunda başarılı olanlar sürücülük yapmalı
Halil özçelik
29.07.2023 / 12:57ALLAH için bu şehir içi dolmuşları için ir çare bulunsun artık. Halk isyanda. Dolmyş şoförleri adeta millete kan kusturuyor. Yaşlıları , engellileri, çokcuklu anneleri, eli birkaç poşetli gariban çaresiz babaları bindirmiyorlar. Dolmuş yetersizliğinden saatlerce dolmuş bekliyor bu halk. Yeni tokiye gitmek için yenişehirde saatlerce bekliyorlar. Gece saat 11 den sonra yenişehirden tokiye dolmuş oomadığı için yürüyerek gidiyorlar. Yeter artık vallaha yazık bu millete. Bir ses bir haykırış olun lütfen.
C. Cç
29.07.2023 / 12:26Hepsi calişmiyor diyorlar sanki bedava calisiyor denetleme yok