matesis
dedas

...Ve Doğu'nun Kapısı ilk Galasıyla Görücüye Çıkıyor!

Mardinli Ünlü Yaşam Koçu Murat Çuhadar'ın yapımcılığını üstlendiği, 'Bab-ıl Şark Mardin' Belgeselinin ilk gösterimi Mardin Artuklu'da gerçekleştirilecek Gala programıyla görücüye çıkıyor.
  • 12.09.2023 13:40
...Ve Doğu'nun Kapısı ilk Galasıyla Görücüye Çıkıyor!

Mardinli Ünlü Yaşam Koçu Murat Çuhadar, memleketi olan tarihi kentin tanıtımını uluslararası arenada yapmak üzere ‘Doğunun Kapısı Mardin’ adıyla çekimlerini gerçekleştirdiği belgeselin ilk gösterimini Mardin'de yapılacak.

Mardin Eczacılar Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilecek olan Gala programının hazırlıklarına başlandı. Cumartesi Günü Saat 18:00'da davetlilerin onuruna verilecek kokteyl programıyla start alacak olan gösterimin hazırlıkları sürüyor.

Azunlar Tekstil ve Falaylar Suit Hotel'in ana sponsorluğunda gerçekleşen ve bugüne kadar Mardin'in tanıtımını içeren en güçlü ve iddialı prodeksyon olarak dikkatleri çeken 'Bab-ıl Şark Mardin' Belgeseli Artuklu'daki ilk gösteriminin ardından İstanbul başta olmak üzere; Avrupanın farklı ülkeleriyle Amerika'nın da aralarında bulunduğu farklı ülkelerde de gösterime sunulacak.

Türkiye'nin Yaşam Koçu ve Sosyal Siyaset Uzmanı Murat Çuhadar, "Bu güne kadar çekilmiş tanıtım filmleri ve belgesellerden çok ayrı bir formatla çekilen belgesel, Cumartesi Günü Saat 18:00'da ilk kez Mardinlilerle buluşacak. Mardin Eczacılar Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirlecek ilk sunumumuza bütün hemşerilerimizi, içinde yaşadıkları kadim şehri daha yakından tanımaya, şehrin içinde yerleşik olan 7 dil ve 7 dinin mensubu olan Türklerle, Kürtlerle, Araplarla, Yezidilerle, Keldanilerle, Süryanilerle tüm Dünya'ya örnek teşkil eden Mardin'i bügüne kadar hiç gündeme gelmemiş çok daha farklı zenginlikleriyle gözler önüne sereceğiz. Birlikte yaşamı iliklerine kadar samimi bir şekilde yaşayıp, içselleştirmiş medeniyetin vücut bulduğu şehrin insanları olarak birkez daha dünyaya barış mesajı vereceğiz. Mardin'deki galamızın ardından bu kez Ekim ayında İstanbul Galaları ile seyircinin karşısında olacağız. İnşallah Aralık ayında ise Amerika, Almanya, Fransa, İngiltere, Danimarka ve İsveç'te yine Gala programı içerisinde gösterime çıkacağız. Belgeselimiz bugüne kadar Mardin adına yapılan bütün tanıtımların arasında en iddialı olanı olacak. Bunu buradan gururla söylemekte fayda görüyorum. Çekim kalitesi, kurgu ve anlatımı ile alışılagelmişin çok üzerinde bir yapıt oldu. Belgeselimizde, yapay zeka teknolojisinden yararlanıldı, geçmişin tarih zenginliğini geleceğe ışık tutacak şekilde konunun uzmanı olan danışmanlarımızın da katkılarıyla öyle sanıyorum ki en iyi şekilde Mardin'in tanıtımına katkıda bulunmuş olacağız. Bab-ıl Şark Mardin Belgeseli uluslararası yayın platformlarının yanıı sıra sosyal ağlarda da önemli bir tanıtım donesi ve tarihi vesıka olarak yerini alacaktır. Bir Mardinli olarak Türkiye'de ses getiren bir çok başarılı projeye imza attım, ancak bu benim için çok başka oldu. Şehrimi ve kültürümü içime çok sinen bir projeyle tanıtıyor olmaktan, böylesine önemli bir projenin müellifi olmak benim için yaşanacak gururların en büyüğüdür. Mardin'e feda olsun." 

Çuhadar, Bab-ıl Şark Projesi'nin hayata geçmesinde kendisine destek olan, emeği bulunan bütün dostlarına teşekkür etti.

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz