diorex
fair play

Yangının boyutu gün ağarınca ortaya çıktı

Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan anız yangınında, 4 kişi hayatını kaybetti, 44 kişi yaralandı. Soğutma çalışmalarına helikopterler de havadan destek verirken yangının boyutu gün ağarınca havadan çekilen fotoğraflarla bir kez daha ortaya çıktı.

  • 21.06.2024 10:02
Yangının boyutu gün ağarınca ortaya çıktı

Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan anız yangını, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'da 3, Mardin'de 2 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, yangında 10'u ağır 44 kişinin yaralandığını açıkladı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ederken gündüz gözüyle havadan çekilen fotoğraflar yangının boyutunu ortaya koydu.

MAHALLEDE BAŞLAYAN ALEVLER İLÇEYE KADAR GELDİ
Diyarbakır İli Çınar ilçesi Köksalan Kırsal Mahallesinde saat 22:15'te anız ile örtü yangını olarak başlayan ve rüzgarın şiddetiyle Yazçiçeği, Bağrıkve Ağaçsever mahallelerini etkileyen yangın, Mardin Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahallesi istikametine doğru ilerleyerek çok geniş bir alanı etkisi altına aldı.

YÜZLERCE HEKTARLIK ALAN SİYAHA BÜRÜNDÜ
Yüzlerce hektarlık alanın küle döndüğü yangından geriye ise siyaha bürünmüş bir tablo kaldı. Helikopterden ve drone kamerasıyla çekilen görüntüler olayın şiddetini ve ne kadar geniş bir bölgeyi etkisi altına alarak tahrip ettiğini gözler önüne serdi.

Image description

Image description

Image description

Image description

Image description

Image description

Editör: Beşir Şavur

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
21.06.2024 / 10:24

Ölenlere Allah rahmet eylesin yaralılara Allah acil şifalar versin Allah böyle bişeyi bidaha göstermesin

Yorum Yaz