diorex
Dedas

Yapıcıoğlu'ndan şehit Sacid'in ailesine ziyaret

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 2 yıl önce uğradığı saldırı sonucu şehit olan Sacid Pişgin’in mahkemesinin ardından ailesini ziyaret etti.

  • 14.05.2025 14:06
Yapıcıoğlu'ndan şehit Sacid'in ailesine ziyaret

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 22 Temmuz 2023 tarihinde parti il binasında namaz esnasında uğradığı saldırı sonucu şehit olan Sacid Pişgin’in ailesini ziyaret etti.

Pişgin’in mahkeme sürecinin ardından gerçekleştirilen ziyarette Yapıcıoğlu, şehidin küçük oğlu Ömer ve kızı Nur’a hediyeler verdi.

Ziyaret sırasında şehidin eşine de sabır dileklerini ileten Yapıcıoğlu, “Ben artık bu çocukların dedesiyim, her zaman yanlarında olacağız.” ifadelerini kullandı.

Şehit Sacid'in ailesi de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Yapıcıoğlu'na ilgi ve alakalarından ötürü teşekkür etti.

Ziyarette, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Akdeniz Koordinatörü Salih Demir, İl Başkanı Fethullah Beyazçiçek ve beraberindeki heyet de hazır bulundu.

Şehit Sacid'in katiline müebbet hapis cezası

HÜDA PAR Adana İl Sekreteri Sacit Pişgin’in parti binasında namaz kıldığı sırada bıçaklanarak katledilmesi ve dönemin İl Başkanı Salih Demir’in yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıya ilişkin davada dün karar çıkmıştı.

Adana 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Ali Sever SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) aracılığıyla cezaevinden katıldı. Mahkeme heyeti, sanık Ali Sever’i, HÜDA PAR Adana İl Sekreteri Sacit Pişgin’i kasten öldürme suçundan müebbet hapse, dönemin il başkanı Salih Demir’i öldürmeye teşebbüsten 11 yıl hapse ve parti binasına izinsiz girerek mahremiyeti ihlal suçundan 1 yıl hapse mahkûm etti.

İLKHA

Yorum Yaz