tatlidede

Yetimler Vakfı, Van'da ailelere iftar yemeği verdi

​Yetimler Vakfı Van İl Temsilciliği tarafından yetim çocuklara yönelik düzenlenen iftar programında bir araya gelen yetim aileleri, hep birlikte iftar açmanın sevincini yaşadı.
  • 06.04.2024 12:32
Yetimler Vakfı, Van'da ailelere iftar yemeği verdi

Yetim çocuklara yönelik yaptığı örnek çalışmalarla takdir toplayan Yetimler Vakfı Van İl Temsilciliği, düzenlediği iftar programıyla yetim çocuklar ve ailelerini bir araya getirdi. Temsilcilik binasında düzenlenen iftar programına katılan yetimler, iftar sofrasında bir araya gelmiş olmanın verdiği mutluluğu yaşadı.

Yetim çocukları ve annelerini iftarda buluşturmanın sevincini yaşadıklarını dile getiren Yetimler Vakfı Van İl Temsilcisi Erkut Özbey, Ramazan ayında faaliyetlerine daha da ağırlık verdiklerini söyledi.

Özbey, "Hayırseverlerin katkılarıyla bir iftar yemeği verdik. Bu iftar yemeği bizim için çok iyi oldu. Yaklaşık 250 yetim çocuk ve ailelerine iftar yemeği verdik. Allah, yetimlerin korunmasını birçok ayette belirtmiştir. Bu ay hayır hasenat ayıdır. Hem bu dünyada hem de ahirette rızıklanmak için yetimlere yardımcı olmak gerekiyor. Bizim ‘Yetim Gülerse Dünya Güler’ sloganımız var. Bu Ramazan ayında da bu sloganımızı tekrarlıyoruz." dedi.

Yetim aileleri de, "Yetimler Vakfı bize sahip çıkıyor. Bize yönelik devamlı programlar yapıyorlar. Giyim ve yiyecek gibi yardımların yanında nakit yardımında da bulunuyorlar. Bize bir aile gibi yaklaşıyorlar." dedi.

Yetim çocuklar ise düzenlenen iftar programıyla akranlarıyla bir araya geldiklerini ifade ederek çok güzel bir gün geçirdiklerini söylediler. Yetimler Vakfı’nın, kendilerine yönelik devamlı aktiviteler düzenlediğini hatırlatan çocuklar, dernek yetkililerine teşekkürlerini ilettiler.

Yetimler Vakfı Van İl Temsilciliği, iftar yemeğine katılanlara bayramlık şeker, kolonya ve oyuncak hediye etti.

İLKHA

Yorum Yaz