Harvard Business Review kimdir? Harvard Business Review kitapları ve sözleri
Yazar Harvard Business Review hayatı araştırılıyor. Peki Harvard Business Review kimdir? Harvard Business Review aslen nerelidir? Harvard Business Review ne zaman, nerede doğdu? Harvard Business Review hayatta mı? İşte Harvard Business Review hayatı...

Yazar Harvard Business Review edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Harvard Business Review hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Harvard Business Review hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Harvard Business Review hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Doğum Tarihi:
Doğum Yeri:
Harvard Business Review kimdir?
Harvard Business Review Kitapları - Eserleri
- Mindfulness - Duygusal Zeka
- Resilience - Duygusal Zeka
- Odaklanma - Duygusal Zeka
- Öz Farkındalık-Duygusal Zeka
- Etkileme ve İkna - Duygusal Zeka
- İnsan Yönetimi
- Empati - Duygusal Zeka
- Kendinizi Yönetmek
- Liderlik
- Amaç, Anlam ve Tutku - Duygusal Zeka
- Strateji
- Çatışma ve İletişim - Duygusal Zeka
- Özgün Liderlik - Duygusal Zeka
- Duygusal Zeka
- İnovasyon
- Yapay Zeka
- Girişimcinin El Kitabı
- İletişim
- Yönetim 2.0
- Değişim
- Blok Zinciri
- Doğru Karar Almak
- Mutluluk - Duygusal Zeka
- Yönetim ve Psikoloji
- HBR's 10 Must Reads: Girişimcilik
- Vaxtın İdarə Edilməsi
- Yapay Zeka
- Stratejik Pazarlama
- Siber Güvenlik
- Yeni Yönetici
- Çeviklik
- Layihələrin idarə edilməsi
- Stratejik Düşünmek
- Koronavirüs: Liderlik ve Toparlanma
- Zor Zamanlarda Kariyerinizi Yönetmek
- Biznes Planların Hazırlanması
- Bir Çalışanı İşten Çıkarmak
- Satış
- Çalışanları Geliştirmek
- Temel İş Bilgileri
- Etkin İletişim
- İş Tapşırmaq
- Müzakere
- Etkin Liderlik
- Yüksek Performanslı Kuruluş
- Çığır Açıcı Liderlik
- Durumu Tersine Çevirmek
- Kültür ve Değişim
- Belirsizliği Yönetmek
- Kriz Yönetimi
- Tüm Benliğinizle Çalışmak
- Dış Riskleri Yönetmek
- Büyümenin Yönetimi
- Değişen Dünyada Liderlik
- Etkin Kariyer Becerileri
- Etkin İş Becerileri
- Etkin Kişisel Gelişim
- Yaratıcı Ekipler
- Stratejik Yenilenme
- Çığır Açıcı Düşünme
Harvard Business Review Alıntıları - Sözleri
- Sadakat. İnsanlar her gün birlikte çalıştıklarında yakın bağlar kaçınılmaz olarak şekillenir ve sadık ilişkiler kurulur. Fakat kabiliyetleri ve beceri boşluklarını değerlendirmede sadakatin karar alma gücünüzü ne zaman bulanıklaştırdığını bilmeniz gerekir. (Yönetim 2.0)
- Başarı konusunda diploma, deneyim ve mesleki eğitimden daha etkili bir şey varsa, o da kişinin duygusal dayanıklılık düzeyidir. (Resilience - Duygusal Zeka)
- İnsanlar bazen 'Niye ben' diye sorarlar. Bense hep, "Niye ben olmayayım ki" dedim. (Kendinizi Yönetmek)
- "Çoğu organizasyon, birbirleriyle iyi geçinen insanlardan proje ekiplerini kurmayı yeğler. Sonuç vasatlıktır. Bu kalıbı çok sık görürüz." (Yüksek Performanslı Kuruluş)
- Duygusal dayanıklılığı yüksek kişiler üç ortak karakter özelliği sergiliyor: Gerçeği olduğu gibi kabul ediyorlar; hayatın anlamlı olduğuna dair, dört elle sarıldıkları birtakım değerlerle desteklenen güçlü bir inanç besliyorlar; doğaçlama hareket etmek konusunda esrarengiz bir beceriye sahipler. (Resilience - Duygusal Zeka)
- “Çevremdeki insanları anlamak için her şeyi öğrenmek istiyordum. Bir şey yaparken acaba ne düşünüyor, hangi gerekçeye dayanıyorlardı?” (Empati - Duygusal Zeka)
- Kontrolün tersi kabullenmektir;akla gelen her düşüncenin peşinden gitmemek, karamsarlığa teslim olmamak, duygu ve düşüncelerinizi açık bir zihinle ele almak, onlara önem vermek ve onları deneyimlemek konusunda kendinizi özgür bırakmaktır (Mindfulness - Duygusal Zeka)
- Öldürmeyen şey güçlendirir diye klişe bir söz vardır, çoğu insan bunun genelde doğru olduğunu bilir. Peki, ama halinden daha memnun yapar mı? İzahı zor. (Yönetim ve Psikoloji)
- Öz-farkındalığı yüksek insanlar kısıtlı ve zayıf yanlarını bilirler ve bunları konuşmaktan sıkıntı duymazlar; çoğu kez yapıcı eleştirilere susamış bir tavır gösterirler. Buna karşılık öz-farkındalığı düşük insanlar gelişmeleri gerektiği yolundaki mesajı bir tehdit ya da bir başarısızlık işareti olarak yorumlarlar. (Liderlik)
- İnsanlar, gündelik işleri ve etkinlikleri en çok değer verdikleri şeyle ve kendilerine bir anlam ve amaç duygusu veren şeylerle tutarlı olduğunda insan ruhunun enerjisinden faydalanırlar. (Kendinizi Yönetmek)
- “Yapay zeka, işlerin nasıl ve kimler tarafından yapıldığını ciddi biçimde değiştirecek olsa da teknolojinin asıl faydası, insan becerilerinin yerine geçmesiyle değil, onları destekleyip güçlendirmesi ile ortaya çıkacak.” (Yapay Zeka)
- İnsanlar -her ne olursa olsun- bir şeyi derinden umursadıkları zaman gerçek benliklerini göstermeye daha meyilli olurlar. (Liderlik)
- Bilgisayarlar bize soru soran değil cevap veren makinelerdir. (Yapay Zeka)
- Öz farkındalığı olan insanlar, güçlü ve zayıf yanlarını bilir ve bunları çekinmeden ifade edebilir. (Öz Farkındalık-Duygusal Zeka)
- Sheakspeare biz modern insanlara, belirsizliklerle dolu bir dünyada öz farkındalık sahibi olmanın ki bu liderliğin en önemli özelliğidir, denemeye değer ve aydınlatıcı olduğunu gösteriyor. Aydınlanmanın tek yolu ise kendimizi ancak kısmen tanıdığımızı kabullenmektir. (Öz Farkındalık-Duygusal Zeka)
- "Takdir ve alkış olağanüstü davranış için çok daha etkili uyaranlardır." (Yüksek Performanslı Kuruluş)
- Mutlulukla ilgili yanlış kanılardan biri onun, neşeli, keyifli ve daima hoşnut; yüzde hep bir gülümseme hali olarak değerlendirilmesidir. Ama öyle değil..Mutlu olmak ve zengin bir hayat sürmek iyiyle kötüyü birlikte kabul etmek ve kötüyü nasıl yeni bir çerçeveye oturtacağınızı öğrenmekle ilgilidir. (Mutluluk - Duygusal Zeka)
- İlişkilerimizi tahrip etme korkusuyla düşüncelerimizi ifade etmeyiz. Ama sonunda sessizliğimiz uzlaşılamaz bir anlaşmazlık, üzerinde köprü kurulamaz bir uçurum haline gelen bir duygusal mesafe oluşturur. (İletişim)
- "Planlama aşamasında veya provalarda zor sorular sormanızı gerektir; böylece mümkün olduğu kadar doğru yaptığınızdan emin olursunuz." (Yüksek Performanslı Kuruluş)
- Tüm anlaşmazlıkların savaşla değil diyalog yoluyla çözümleneceğini umuyoruz. (Empati - Duygusal Zeka)