tatlidede

İl İstihdam Kurulu Toplantısı yapıldı

Mardin İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) 2021 yılı 4’üncü toplantısı, Vali Mahmut Demirtaş’ın başkanlığında yapıldı. Toplantıda bilgi veren İŞKUR Mardin İl Müdürü Mehmet Akın, Yıl içerisinde Meslek Edindirme Kursları ve İşbaşı Eğitim Programları kapsamında 6 bin 603 kursiyerin istihdam edildiğini söyledi.
  • 25.10.2021 15:02
İl İstihdam Kurulu Toplantısı yapıldı

Mardin Valiliği Dara toplantı salonunda gerçekleştirilen istihdam sağlamaya yönelik faaliyetlerin görüşüldüğü ve yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıya; Mardin Valisi Mahmut Demirtaş başkanlık ederken, Vali Yardımcısı Gürsel Temurci, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Akın, kurul üyesi kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri hazır bulundu.

Yapılan çalışmalar ve faaliyetlere ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantının açılış konuşması yapan Vali Mahmut Demirtaş, bir taraftan İşsizliğin giderilmesi, istihdamın artırılması ve şehrin kalkınmasına yönelik çalışmalarına devam ettiklerini dile getirirken bir taraftan da küresel piyasalarda dalgalanmalara neden olan Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadelelerini sürdüklerini kaydetti.

Konuşmasında iş hayatı ve ekonominin önemine dikkat çeken Vali Demirtaş, “İlimizde işsizliğin giderilmesi ve istihdamın artırılmasına yönelik yatırım gerçekleştirmek isteyen yerli ve yabancı yatırımcıya devletimiz birçok alanda bize fırsatlar sunmaktadır. Şehrimizin ekonomiyle anılan bir şehir olması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. dedi.

İstihdamın korunması, yaygınlaştırılması amacıyla geliştirilen projelerin detaylarıyla ele alındığı toplantı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Akın, Mardin'de faaliyet gösteren özellikle özel sektör işletmelerin işbirliğinde yürütülen Meslek Edindirme Kursları ve İşbaşı Eğitim Programlarından yıl boyunca 6603 kursiyerin meslek edinme veya mesleki tecrübe kazanma amacıyla İşbaşı Eğitim Programlarından yararlandığı ve mesleki eğitimlerin yıl boyunca devam edeceğini kaydetti.

Gençlerin istihdamına katkı sunacak mesleki eğitimlere yoğunlaşmasının gerektiği kaydeden İl Müdürü Akın, Engellilerin ve eski hükümlülerin istihdamını, mesleki eğitimi ve rehabilitasyonları ile kendi işlerini kurmalarına yönelik olarak İŞKUR tarafından verilen hibe destekleri ve tarımsal alandaki gelişmelerle istihdam olanakları hususunda kurul üyelerini bilgilendirme sunumunda bulundu.

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz