tatlidede
tatlidede

İlkay Gündoğan KİMDİR

Gündemde olan futbolcu İlkay Gündoğan KİMDİR? İlkay Gündoğan aslen nereledir?
  • 03.06.2023 20:15
İlkay Gündoğan KİMDİR

FA Cup finali tarihinin en hızlı golünü 13. saniyede Manchester United’a karşı kaydeden İlkay Gündoğan, 24 Ekim 1990 tarihinde Almanya'da doğmuş olan Türk asıllı futbolcudur. Orta saha mevkisinde oynayan Gündoğan, teknik yetenekleri ve oyun zekasıyla tanınır.

Kariyerine VfL Bochum altyapısında başlayan Gündoğan, 2008 yılında profesyonel futbolcu olarak VfL Bochum takımında forma giymeye başladı. 2011 yılında Borussia Dortmund'a transfer oldu ve burada büyük bir çıkış yakaladı. Dortmund ile birlikte Bundesliga şampiyonluğu, Almanya Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finale çıkma gibi önemli başarılar elde etti.

2016 yılında İngiliz kulübü Manchester City'ye transfer olan Gündoğan, Premier League'de forma giymeye başladı. Manchester City'de oynadığı dönemde de başarılı performans sergileyerek takımının birçok kupa kazanmasında önemli rol oynadı. Özellikle 2017-2018 sezonunda Premier League şampiyonluğu yaşadı.

Ayrıca, millî takım düzeyinde de Almanya'yı temsil etti. Almanya millî futbol takımıyla 2012 ve 2018 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele etti.

İlkay Gündoğan, futbol kariyerindeki başarılarıyla tanınan ve hem kulüp düzeyinde hem de millî takımda etkili bir futbolcu olarak kabul edilen bir isimdir.

Yorum Yaz