tatlidede

1749 AFAD PERSONEL ALIMI BAŞVUR! AFAD Personel Alımı 2021 Başvuru Formu ve Şartları

AFAD Başkanlığı, taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere toplamda 1749 personel alımı yapacak. Peki AFAD 2021 yılı arama kurtarma ve teknik personel olmak üzere 1749 personel alımı başvuru şartları neler? Başvuru formuna nereden ulaşılır? Başvuru tarihi ne zaman başlıyor ve bitiyor, şartları nelerdir? AFAD personel alımı 2021 başvuru detaylar...
  • 01.11.2021 17:15
1749 AFAD PERSONEL ALIMI BAŞVUR! AFAD Personel Alımı 2021 Başvuru Formu ve Şartları

Sözleşmeli arama ve kurtarma teknisyeni alımı sınavına başvuranlarda, 2020 KPSS (B) grubundan ön lisans mezunları için KPSSP93 ve ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olma şartı aranacak.

Ayrıca AFAD tarafından çeşitli unvanlarda 648 boş pozisyona giriş (sözlü) sınavı ile sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek.

Sözleşmeli personel alımı sınavına başvuru yapacakların, 2020 KPSS (B) grubundan lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekecek.

Başvurular elektronik ortamda

Adaylar başvurularını, 18-27 Kasım'da e-Devlet üzerinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" adresi üzerinden elektronik ortamda yapabilecek.

Alımlara ilişkin detaylı bilgilere, Resmi Gazete'nin Çeşitli İlanlar bölümündeki ilan ve AFAD'ın internet sitesindeki duyurudan ulaşılabilecek.

AFAD PERSONEL ALIMI 2021 BAŞVURU ŞARTLARI, TARİHİ, YERİ VE BAŞVURU FORMU

Sözleşmeli Personel Alımı Duyurusu (648 Alım)

Başkanlığımız taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar” çerçevesinde, toplam 648 adet boş pozisyona giriş (sözlü) sınavı ile sözleşmeli personel alımı yapılacaktır.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

  • 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen;
    a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
    b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
    c) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya  daha  fazla  süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli  iflas,  ihaleye  fesat  karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
    ç) Askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına
    gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
     şartlarını taşımak.

  • Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak.
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun  53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.
  • ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; lisans mezunları için KPSSP (3),
    ön lisans mezunları için KPSSP (93) ve ortaöğretim mezunları için KPSSP (94) puan türünden 60 (altmış) ve üzerinde KPSS puanı  almış olmak kaydıyla; her il için ayrı ayrı belirtilen sayı ve öğrenim durumuna göre ilan edilen pozisyon sayısının 5 (beş) katı adayın içerisinde bulunmak. Başvuran adaylardan her il için belirlenen sayıda ve öğrenim durumuna göre ilan edilen pozisyona ait en yüksek puana sahip olandan başlamak üzere yapılan sıralama sonucunda son sıradaki aday ile eşit puana sahip adaylar da sınava girmeye hak kazanacaktır.
  • Adaylar sadece bir il ve öğrenim durumuna göre bir pozisyon için başvuruda bulunabilecek olup, tercih ettiği il için
    yapılacak sınava katılacağından, birden fazla il veya nitelik (öğrenim, pozisyon) için yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
  • Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel olarak çalışmıyor olmak.
  • Kamu kurum ve kuruluşlarında “4/B sözleşmeli personel pozisyonlarında” tam zamanlı olarak görev yapmakta iken
    sözleşmesi feshedilen adayların son başvuru  tarihi itibariyle bir yıllık bekleme süresini tamamlamış olmak gerekmektedir.  
    (Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’ın Ek-1 inci maddesinin dördüncü fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerine göre
    sözleşmesini tek taraflı fesheden adaylar hariç olmak üzere)

Sözleşmeli Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alımı Duyurusu (1101 Alım)

Başkanlığımız taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar” ile 28/10/2016 tarihli ve 29871 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Arama ve Kurtarma Teknisyenliği Sınav, Atama, Görev ve Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” çerçevesinde, toplam 1101 adet boş pozisyona giriş (uygulama ve sözlü) sınavı ile sözleşmeli arama ve kurtarma teknisyeni alımı yapılacaktır.

ÇOK ÖNEMLİ!  AFAD PERSONEL ALIMI 2021 BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE ZAMANI, BAŞVURU FORMU (NASIL YAPILIR?)

Adaylar başvurularını, 18 Kasım (10:00) – 27 Kasım 2021 (17:00) tarihleri arasında e- Devlet üzerinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ve Kariyer  Kapısı  (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden elektronik ortamda yapacaklardır.

Kariyer  Kapısı  (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr)  adresi  üzerinden  başvuru yapmayan adayların talepleri dikkate alınmayacaktır.

Bu ilanda belirtilen esaslara uygun olmayan, posta yolu veya şahsen müracaat şeklinde yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Müracaatların sona ermesinden sonra adayın başvuru bilgilerinde hangi nedenle olursa olsun kesinlikle değişiklik yapılmayacaktır.

Adaylar sadece başvuru şartlarını taşıdığı bir ilin bir niteliği (öğrenim) için müracaatta bulunabilecektir.

Başvuru  işleminin  hatasız,  eksiksiz  ve  ilanda  belirtilen  hususlara  uygun  olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.

Giriş sınavına ön lisans düzeyinde başvuracak adayların mezuniyet bilgileri e-Devlet  üzerinde  Yükseköğretim Kurumundan otomatik olarak gelmektedir. Bilgilerinde hata/eksik olan veya Yükseköğretim Kurumundan mezuniyet bilgileri gelmeyen adayların başvuru formunda ilgili
kutucuğu  işaretleyip  güncel  bilgilerini manuel olarak girmeleri, onaylı  diploma örneği veya mezuniyet belgelerini de pdf ya da jpeg formatında sınav modülüne yüklemeleri gerekmektedir.

Ön  lisans mezunu adayların mesleki ve teknik ortaöğretim mezunu olmak şartının kontrol edilmesi amacıyla ortaöğretim düzeyi mezuniyet bilgilerini manuel olarak girmeleri ve  ortaöğretime dair onaylı diploma  veya  mezuniyet  belgelerini  de  pdf ya da jpeg formatında sınav modülüne yüklemeleri gerekmektedir. 

Giriş sınavına ortaöğretim  düzeyinde başvuracak adayların diploma  veya  mezuniyet bilgilerinin  e-Devlet  üzerinden  gelmemesi  halinde,  adayların başvuru formunda ilgili kutucuğu işaretleyip ortaöğretim bilgilerini manuel olarak girmeleri, onaylı diploma örneği veya mezuniyet
belgelerini de pdf ya da jpeg formatında sınav modülüne yüklemeleri gerekmektedir.

Yurt  içindeki  veya  yurt  dışındaki öğretim kurumlarından mezun olup, ilanda aranılan öğrenim durumuna ilişkin denkliği olan adayların, diploma veya mezuniyet belgesi yerine “Denklik Gösterir Belgelerini” pdf ya da jpeg formatında sınav modülüne yüklemeleri gerekmektedir. 

Adayların KPSS (B) sonuç bilgileri otomatik olarak gelmektedir. Bilgilerinde hata/eksik olan veya KPSS (B) sonuç bilgileri gelmeyen adayların başvuru formunda ilgili kutucuğu işaretleyip güncel  bilgilerini manuel  olarak  girmeleri  gerekmekte  olup,  bu  durumda olan adayların KPSS (B)
sonuç belgelerini pdf ya da jpeg formatında sınav modülüne yüklemeleri gerekmektedir.

Erkek  adayların  askerlik  bilgileri  e-Devlet  üzerinde  Millî  Savunma  Bakanlığından otomatik olarak gelmekte olup, bilgilerinde hata/eksik olan veya  askerlik bilgileri gelmeyen adayların başvuru formunda ilgili kutucuğu işaretleyip güncel bilgilerini manuel olarak girmeleri gerekmekte olup, bu durumda olan adayların askerlik durum belgelerini pdf ya da jpeg formatında sınav modülüne yüklemeleri gerekmektedir.

Adaylar, her türlü coğrafyada, fiziki koşulda ve iklim şartında arama ve kurtarma görevini yapmaya, her türlü vasıta ile seyahat etmeye herhangi bir engeli olmadığına dair Ek-1’ de örneği yer alan dilekçeyi ıslak imzalı olarak doldurarak pdf ya da jpeg formatında sınav modülüne yüklemeleri gerekmektedir.  

Adayların,  SGK tescil ve hizmet dökümü ile varsa ıslak imza ve kaşe ile onaylanmış çalışma belgesini pdf ya da jpeg formatında sınav modülüne yüklemeleri gerekmektedir.



Kamu  kurum  ve  kuruluşlarında  4/B  sözleşmeli  personel  pozisyonlarında  görev yapmakta  iken  kurumlarınca  sözleşmesi  feshedilen  ya  da  sözleşmesini  tek  taraflı  fesheden adayların, 1 (bir) yıllık bekleme süresini doldurduklarını    belgelemeleri için görev yaptıkları eski kurumlarından  alınmış  onaylı  hizmet  belgesi  ile Sözleşmeli  Personel  Çalıştırılmasına  İlişkin Esasların Ek-1 inci maddesinin dördüncü fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerinde yer alan istisnai  durumları varsa ayrıldıkları  kurumlarından alınmış bu  duruma ilişkin belgeyi  pdf  ya  da  jpeg
formatında sınav modülüne yüklemeleri gerekmektedir.

Adayların, boy ve kilo bilgilerini sınav modülüne manuel yüklemeleri gerekmektedir.  

Sürücü belgesi bilgilerinin manuel olarak girilmesi ve belgenin jpeg veya pdf formatında
sınav modülüne eklenmesi gerekmektedir.

Biyometrik fotoğraf (son altı ay içerisinde çekilmiş olması gerekmektedir).  

Adli sicil belgesinin  e-Devlet  üzerinden alınarak pdf  ya  da  jpeg  formatında  sınav modülüne yüklenmesi gerekmektedir.

Varsa  yabancı dil  bilgisi  düzeyi  ve  belgesi pdf ya da jpeg formatında sınav modülüne yüklenecektir.

Varsa sertifika ve sair belge (Ulusal veya uluslararası yetkilendirilmiş kurum, kuruluş ve federasyonlar tarafından verilen arama ve kurtarma hizmetlerine dair belgeler, AFAD gönüllülük belgesi, ilkyardımcı, KBRN, yangın, köpekli arama, cankurtaran -bronz, gümüş, altın-, dalgıçlık  brövesi, IRATA,  dağcılık,  tehlikeli  madde  uzmanlığı,  ileri  sürüş  teknikleri,  amatör  kaptanlık, bilgisayar sertifikası ve diğer belgeler) pdf ya da jpeg formatında sınav modülüne yüklenecektir.

Sınav modülüne yüklenen belgelerin asılları adaylardan istenebilecektir.

Adayların  başvuru  işlemi  tamamlandıktan  sonra  “Başvurularım” ekranından başvurularının tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir. “Başvurularım” ekranından  “Başvuru  Tamamlandı”  ibaresi  görülmeyen  hiçbir  başvuru  değerlendirilmeye alınmayacaktır.

 

Yorum Yaz