matesis
dedas

Engelli İşçi Alacak Belediyeler Hangileri? 2021 İşte engelli personel alacak kurumlar

Mersin Büyükşehir Belediyesi 2021 yılında engelli 7 işçi alacak. 7 büro memuru alımı yapacağını duyuran Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı, başvuruların 22 Mart 2021 tarihinde yapılacağını duyurdu. İşte, iş ilanı hakkında ki detaylar…
  • 04.06.2021 14:54
Engelli İşçi Alacak Belediyeler Hangileri? 2021 İşte engelli personel alacak kurumlar

Mersin Büyükşehir Belediyesi engelli personel alımı yapacağını duyurdu.  

Kurum Adı Unvanı: MERSİN BÜYÜKŞEHİR İMAR İNŞ. ELEK.

Adresi: Piri reis mahallesi İsmet İnönü Blv.49/A YENİŞEHİR/MERSİN

Başvuru işlemleri: Müracaat şartlarına sahip olan adaylar başvuru işlemlerini CV formatında [email protected] mail adresine göndermeleri rica olunur.

Çalışma Adresi:

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Hizmet Alanı
  • Engelli raporu %40 ve üzeri olmak,
  • Mersin il sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak,
  • En az ilkokul mezunu olmak,

Mersin Büyükşehir Belediyesi engelli personel alımı için yayınlanan resmi ilanı görüntülemek için BURAYA TIKLAYINIZ

İletişim Telefonu: 0324 325 1695

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İŞKUR üzerinden KPSS şartsız personel alımı yapacak!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi 22 Mart 2021 tarihi itibari ile yeni personel alım ilanları yayınladı. İŞKUR’un kamu iş ilanları sayfasında yer alan ilanlara göre üniversite kadrosuna güvenlik görevlisi, engelli ve engelsiz temizlik personeli ve farklı meslek guruplarından Bakım-onarım hizmetleri elemanı alımı yapılacak. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversite Rektörlüğüne KPSS şartsız ve sınavsız kura ile toplamda 88 personel alımı yapılacak olup başvuru işlemleri ve diğer tüm ilan detayları aşağıda verilmiştir.

PERSONEL ALIM İLANI

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi 54 güvenlik görevlisi alımı, 21 engelli ve 7 engelsiz temizlik personeli alımı ve farklı meslek guruplarından 6 Bakım-onarım hizmetleri elemanı alımı yapacaktır. Başvurular İŞKUR üzerinden online şeklinde veya ALO 170 telefon hattı üzerinden yapılacaktır. Personel alımına ilişkin üniversite tarafından yayınlanan ilan detaylarında şu bilgilere yer verildi;

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi merkez teşkilatı hizmet birimlerinde 4857 sayılı İş Kanunu, “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri kapsamında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığı ile aşağıda tabloda dağılımı gösterilen şekilde “Sürekli İşçi” alımı yapılacaktır.


GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMI

1-En az lise ve dengi okul mezunu olmak en fazla y.lisans mezunu olmak.
2- 35 yaşını doldurmamış olmak.
3- 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 14. maddesinde belirtilen Özel Güvenlik Temel Eğitimini Başarı ile tamamlamış olmak ve Valiliklerce verilen Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik (silahlı ya da silahsız) Kartına sahip olmak.
4- Göreve başlayacak personelin, güvenlik görevini yapmaya engel olacak vücut ve akıl hastalığı ile engeli bulunmadığını tam teşekküllü sağlık kuruluşlarından alacağı sağlık kurulu raporu ile belgelendirmeleri gerekmektedir.
5- Üniversitenin tüm yerleşkelerinde iç ve dış mekânda vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak. (Adaylar Üniversitenin tüm iş yerlerinde vardiyalı ve dönüşümlü çalışma düzenini kabul etmiş sayılır).
6- Erkek adaylar için en az 170cm, kadın adaylar için en az 160 cm boyunda olmak.

TEMİZLİK PERSONELİ ALIMI

1- En az ilköğretim mezunu en fazla ön lisans mezunu olmak.
2- 35 yaşını doldurmamış olmak.
3- Temizlik görevini yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak.
4- Üniversitenin tüm yerleşkelerinde çalıştırılabileceklerini kabul etmiş olmak.

BAKIM-ONARIM HİZMETLERİ ALIMI

(Bahçe bakım işleri)

1-En az ilköğretim mezunu olmak en fazla lisans mezunu olmak.
2-35 yaşını doldurmamış olmak.
3-Görevini yapmaya engel olabilecek sağlık sorunu bulunmamak.
4-Bahçe makinalarını kullanabilmek.
5- Meslek koluna ait MEB Onaylı sertifika sahibi olmak.

(Marangozluk işleri)

1-En az lise veya dengi mezunu olmak en fazla lisans mezunu olmak.
2- 35 yaşını doldurmamış olmak.
3- Başvuru yapılacak ilgili meslek kolu için meslek liselerinin Mobilya ve İç Mekan Tasarımı alanından mezun olduğuna dair mezuniyet belgesi veya MEB Onaylı sertifika veya meslek koluna ait ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak.
4- Üniversitemiz tüm birimlerinde iç ve dış mekanda görevini yapmaya sağlık sorunu bulunmamak.
5- İhtiyaç halinde vardiyalı çalışma düzenine uyum göstermek.

Tesisat işleri (Elektrik)

1- En az lise veya dengi mezunu olmak en fazla lisans mezunu olmak.
2- 35 yaşını doldurmamış olmak.
3- Başvuru yapılacak ilgili meslek kolu için meslek liselerinin Elektrik-Elektronik Teknolojisi Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü alanından mezun olduğuna dair mezuniyet belgesi veya MEB Onaylı sertifika veya meslek koluna ait ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak.
4- Üniversitemiz tüm birimlerinde iç ve dış mekanda görevini yapmaya sağlık sorunu bulunmamak.
5- İhtiyaç halinde vardiyalı çalışma düzenine uyum göstermek

Tesisat işleri (Sıhhi tesisat)

1- En az lise veya dengi mezunu olmak en fazla lisans mezunu olmak.
2- 35 yaşını doldurmamış olmak.
3- Başvuru yapılacak ilgili meslek kolu için meslek liselerinin Tesisat Teknolojisi İklimlendirme Bölümü Yapı Tesisat Sistemleri alanından mezun olduğuna dair mezuniyet belgesi veya Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı sertifika veya meslek koluna ait ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak.
4- Üniversitemiz tüm birimlerinde iç ve dış mekanda görevini yapmaya sağlık sorunu bulunmamak.
5- İhtiyaç halinde vardiyalı çalışma düzenine uyum göstermek.

(Demircilik işleri)

1- En az lise veya dengi mezunu olmak en fazla lisans mezunu olmak.
2- 35 yaşını doldurmamış olmak.
3- Başvuru yapılacak ilgili meslek kolu için meslek liselerinin Metal Teknolojisi bölümünden mezun olduğuna dair mezuniyet belgesi veya Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı sertifika veya meslek koluna ait ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak.
4- Üniversitemiz tüm birimlerinde iç ve dış mekanda görevini yapmaya sağlık sorunu bulunmamak.
5- İhtiyaç halinde vardiyalı çalışma düzenine uyum göstermek

(Boya işleri)

1- En az lise veya dengi mezunu olmak en fazla lisans mezunu olmak.
2- 35 yaşını doldurmamış olmak.
3- Başvuru yapılacak ilgili meslek kolu için meslek liselerinin Kimya Teknoloji Bölümü Boya Üretimi ve Uygulama alanından mezun olduğuna dair mezuniyet belgesi veya Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı sertifika veya meslek koluna ait ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak.
4- Üniversitemiz tüm birimlerinde iç ve dış mekanda görevini yapmaya sağlık sorunu bulunmamak.

5- İhtiyaç halinde vardiyalı çalışma düzenine uyum göstermek. Şartları uyan adaylar, başvurularını Beyoğlu İş–Kur İlçe Müdürlüğüne şahsen veya www.iskur.gov.tr adresinden yapmaları gerekmektedir.

ENGELLİ PERSONEL ALIMI İÇİN

Engelliler için ilan edilen kadroya başvuran adaylar; Durumlarını ilgili mevzuata göre, yetkili sağlık kuruluşlarından alınan engelliler için sağlık kurulu raporuyla (Doğuştan ya da sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılamada güçlükleri olan ve korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve
destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişilerden tüm vücut fonksiyon kaybının en az yüzde kırk olduğunu belirten sağlık kurulu raporu) belgelendirmeleri gerekmektedir.

BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE TARİHİ
1. Başvurular Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) internet sitesi üzerinden 22.03.2021–26.03.2021 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır.
2. Online başvurular dışında şahsen, posta veya e-posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
3.Kadro ve pozisyonlardaki talepler İstanbul İli düzeyinde karşılanacak olup, ilan tarihi itibarıyla İstanbul’da ikamet edenlerin başvuruları dikkate
alınacaktır.

NOTER KURA İŞLEMLERİ
1. Noter kura çekimi 01.04.2021 günü saat 10:00’da Üniversitemiz Fındıklı Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleştirilecektir.
2. Adaylar istemeleri halinde Üniversitemiz web ana sayfasından https://www.msgsu.edu.tr/canli-yayin adresinden kura çekimini canlı olarak izleyebilecektir. COVİD-19 Pandemisi ile mücadele kapsamında alınan tedbirler dolayısıyla kuranın yapılacağı salona herhangi bir aday alınmayacaktır.
3. Noter tarafından, açık iş sayısının 4 (dört) katı oranında asil ve açık iş sayısının 4 (dört) katı oranında yedek aday belirlenecektir.
4. Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’in 5 inci maddesinde belirtilen “işe göndermede öncelikli olanlar” işe yerleştirmede başvuran lehine tek başına bir hak teşkil etmeyecektir.

Engelli İstihdamı Zorunluluğu

Engellilerin öncelikli olarak İŞKUR’a kayıtlarını yapması gerekiyor. 
Engel durumuna göre tüm vücut fonksiyon kayıplarının en az %40’ından yoksun olduklarını, yetkili sağlık kuruluşlarından alacakları engelli sağlık kurulu raporu ile belgeleyen vatandaşlarımız “engelli” statüsünde kayıt yaptırabilir.

Meslekte çalışma güç kaybı oranı vb. oranlar dikkate alınmamakta olup tüm vücut fonksiyon kaybı oranına bakılmaktadır.


Engelli sağlık raporunda çalışamaz ifadesi yer alıyorsa kişinin engelli kaydı yapılmamaktadır.

İlgili Mevzuat

Türkiye’de engellilerin işçi olarak istihdamı, 4857 sayılı İş Kanununun 30 uncu maddesinde öngörülen kota sistemi ile sağlanmaya çalışılmaktadır.

4857 sayılı İş Kanununun 30 uncu maddesinde öngörülen kota sistemi kapsamında;
• 50 veya daha fazla işçi(tarım ve orman işletmelerinde 51 veya daha fazla) çalıştırdıkları;
• Özel sektör işyerlerinde % 3 engelli,
• Kamu işyerlerinde ise % 4 engelli ile % 2 eski hükümlü veya terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan işçiyi
meslek, beden ve ruhi durumlarına uygun işlerde çalıştırmakla yükümlüdürler.
(Kamu işyerlerinde engelli istihdamında EKPSS puanı gerekmektedir.)

Takip ve Denetim

4857 sayılı İş Kanunu’nun 30 uncu maddesi gereğince istihdamı zorunlu engelli kontenjanlarının takibi aylık olarak düzenli biçimde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerince yapılmaktadır. Engelli kontenjan açığı bulunan işverenlerle iletişime geçilerek alınan engelli işgücü talepleri Kurumun internet sayfasında yayımlanmakta ve açık kalan kontenjanların kapatılmasına gayret gösterilmektedir.

Kanun hükmü gereğince, işverenlerin engelli işçileri meslek, beden ve ruhi durumlarına uygun işlerde çalıştırmakla yükümlü olmaları nedeniyle, işverenin talebine şartları tutarak başvuru yapan ve görüşmeye gelen engellileri işverenin uygun bulmayarak işe almaması veya engelli kontenjan açığı için talep vermeyerek yükümlülüğünü yerine getirmemesi durumunda ise işverene 4857 sayılı İş Kanununun 101 inci maddesine istinaden çalıştırmadığı her engelli ve çalıştırmadığı her ay için Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce idari para cezası uygulanmaktadır. Kamu kuruluşları da bu para cezasından hiçbir şekilde muaf tutulmamaktadır.

Teşvik

Özel sektör işverenlerinin çalıştırdıkları her bir engelli için asgari ücret düzeyindeki sosyal güvenlik primi işveren paylarının tamamı Hazinece karşılanmaktadır.

Engelli işçi çalıştırmadığı için işverenlerden tahsil edilen ceza paraları; engellilerin kendi işini kurmaları, engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojileri, engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanması ve bu gibi projelerde kullanılmaktadır.

İŞKUR’a kayıt olarak iş arayan engellilere, iş ve meslek danışmalığı hizmetleri verilerek ya mesleki niteliklerini artırmak için kurs veya işbaşı eğitim programlarına yönlendirilmekte ya da durumlarına uygun işlere yerleştirilmeye çalışılmaktadır. Ayrıca, engellilerin kendi işlerini kurmaları da teşvik edilmektedir.

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz