tatlidede

İŞKUR'a Nasıl Kayıt Olunur? 2023 İŞKUR Nasıl Başvuru Yapılır?

İŞKUR'a nasıl başvurulur? İŞKUR'a nasıl kayıt olunur? İŞKUR personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İŞKUR kayıt koşulları neler? İşte İŞKUR'a başvuru ve kayıt ile ilgili detaylar...
  • 16.04.2023 16:54
İŞKUR'a Nasıl Kayıt Olunur? 2023 İŞKUR Nasıl Başvuru Yapılır?

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR), Türkiye'de istihdamın korunmasına, geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak ve işsizlik sigortası hizmetlerini yürütmek üzere kurulmuş, [Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı]'nın ilgili kuruluşu olup, özel hukuk hükümlerine tâbi, tüzel kişiliği haiz, idarî ve malî bakımdan özerk bir kamu kuruluşudur.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Personel alımı araştırılan konular arasında yer alıyor. İş arayanlara istihdam sağlayacak olan İŞKUR, farklı iş alanlarında personel alımı yapıyor. Peki, İŞKUR personel alımı başvurusu nasıl, ne zaman yapılır? İşte, İŞKUR personel alımı başvuru ekranı...

İŞKUR'a Nasıl Başvurulur 2023?

İŞKUR’un sunduğu hizmetlerden yararlanabilmeniz için kayıtlı kullanıcı olmanız gerekmektedir.

İŞKUR internet şubesine giriş yaparak kayıt olmak için Tıklayınız

  • Kayıt Koşulları

İş arayanların Kurumumuza kayıt yaptırabilmeleri için 14 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Kayıt için beyan esas alınır. Beyanların gerçek dışı olmasından Kuruma hiçbir sorumluluk yüklenemez.

İŞKUR PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvuruda bulunacaklar, "iskur.gov.tr" adresinden üye olmaları gerekmektedir. Öncelikle İŞKUR kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra, detaylı bir sorgulama için;

  • aranılan pozisyon,
  • meslek,
  • nitelik,
  • beceri,
  • firma adı,
  • öğrenim durumu,
  • iş yeri ünvanı,
  • çalışma yeri gibi bilgiler seçilmelidir. Bu aşamalardan sonra İŞKUR ilanları sayfası görüntülenebilecektir.

İŞKUR PERSONEL ALIMI BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

İŞKUR kayıt belgesi için İŞKUR iş müdürlüklerine başvuru yapılmalıdır. Sadece T.C vatandaşları başvuru yapabilmektedir. Reşit olan kişiler için askerliği bitirme şartı aranmaktadır. Kişi hiç eğitim almamış veya çalışmamış ise İŞKUR üzerinden mesleki eğitim alabilmektedir. İŞKUR kaydı için sadece İŞKUR'dan alınmış belgeler geçerlidir.

İŞKUR memur-işçi ilanına nasıl başvurulur?

İşçi ve personel ilanlarına başvurular İŞKUR internet şubesinde yayınlanıyor. Açılan ilanların süresi vardır ve bu süre içinde başvurulmayan ilanlar siteden kalkacaktır. İŞKUR iş başvuıruları birden farklı şekilde yapılabilir. İşte İŞKUIR iş başvurusu yollları;

  • https://esube. iskur.gov.tr üzerinden
  • Alo 170 üzerinden
  • İŞKUR birimine şahsen müracaat ederek yapılır.

İŞKUR internet sitesinden iş başvurusu nasıl yapılır?

İŞKUR'a e-devlet üzerinden ulaşmak mümkün. E-devlete TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapıktan sonra İŞKUR seçeneğine gidip İŞKUR işlemleri yapabilirsiniz. Ancak internet üzerinden İŞKUR ilanlarına başvuruda bulunmak için öncelikle İŞKUR sitesine (https://www.iskur.gov.tr/) girmeniz gerekiyor.

  1. İŞKUR siesinde soll üst köşedeki menüyden internet şubesi adlı seçeneğe tıklayın.
  2. Burda üyeliğiniz yoksa üye ol seçeneğini tıklayın.
  3. Üye olma bölümünde kişisel bilgilerinizi eksiksiz olarak girin.
  4. Daha sonra kendinize bir özgeçmiş oluşturun.
  5. Özgeçmişinizi doldururken, iş arama durumunu “aktif” olarak kayıt etmeniz gerekir.
  6. Hesabınızı aktifleştirmek için cep telefonu ya da e-mail adresinizi girmeniz gerektiğidir. Onay kodu geldikten sonra artık üyeliğiniz aktif demektir.
  7. Üyeliğinizi ve CV oluştumra işini tamaladıktan sonra İŞKUR üzerinden iş arayabilir ve hemen başvuruda bulunabilirsiniz.

Neden İŞKUR?

Ülkemizde kamu istihdam hizmetlerine ilişkin ilk yasal düzenleme, ilk iş yasamız olan 1936 tarihli 3008 sayılı İş Kanunudur.

Söz konusu Kanun iş ve işçi bulma aracılığı yapan özel büroların yasaklanmasını ve bu hizmetin kamu tekelinde yapılmasını sağlayacak İş ve İşçi Bulma Kurumunun üç yıl içinde kurulmasını öngörmekteydi. Üç yıllık sürede kurum kurulamayınca 1939 tarihli 3612 sayılı Kanun ile Kurumun yasa tasarısının iki yıl içinde TBMM'ne sunulacağı kararlaştırıldı. Ancak araya II. Dünya Savaşının da girmesiyle bu süre de aşıldı ve sonunda 21 Ocak 1946 tarihinde 4837 sayılı Kanun ile kamu istihdam hizmetler…vermek üzere İş ve İşçi Bulma Kurumu (İİBK) kuruldu. İş ve İşçi Bulma Kurumu 15.03.1946 tarihinde faaliyete geçti. 4837 sayılı Kanun Kurumun görevini "işçilere vasıflarına uygun işler bulmak ve işverenlere de işlerine uygun vasıfta işçi bulmak" yani iş ve işçi bulmaya aracılık olarak ş ve İşçi Bulma Kurumu 15.03.1946 tarihinde faaliyete geçti. 4837 sayılı Kanun Kurumun görevini "işçilere vasıflarına uygun işler bulmak ve işverenlere de işlerine uygun vasıfta işçi bulmak" yani iş ve işçi bulmaya aracılık olarak belirlemiştir.

Yorum Yaz