diorex
Dedas

Jasmin Lee Cori kimdir? Jasmin Lee Cori kitapları ve sözleri

Amerikalı Psikoterapist ve Yazar Jasmin Lee Cori hayatı araştırılıyor. Peki Jasmin Lee Cori kimdir? Jasmin Lee Cori aslen nerelidir? Jasmin Lee Cori ne zaman, nerede doğdu? Jasmin Lee Cori hayatta mı? İşte Jasmin Lee Cori hayatı...

  • 17.05.2022 06:00
Jasmin Lee Cori kimdir? Jasmin Lee Cori kitapları ve sözleri
Amerikalı Psikoterapist ve Yazar Jasmin Lee Cori edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Jasmin Lee Cori hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Jasmin Lee Cori hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Jasmin Lee Cori hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi:

Doğum Yeri:

Jasmin Lee Cori kimdir?

Jasmin Lee Cori, MSi LPC, Boulder, Colorado’da özel olarak çalışan lisanslı bir psikoterapisttir. Uzmanlık alanı çocukluk döneminde kötü muamele görmüş ya da ihmal edilmiş yetişkinlerdir. Deneyimli bir eğitici olan Cori, farklı kolej ve profesyonel okullarda terapistleri danışmanlık konusunda eğitmeyi de içeren bir düzineyi aşkın konuda psikoloji dersi vermiştir. Aynı zamanda sosyal hizmetler merkezlerinde de çalışmıştır.

Jasmin, Travmadan Kurtulmak: Belirtileri Anlamak ve Hayatınızı Yeniden kazanmak Üzerine Bir Rehber (Healing from Trauma: A Surviver’s Guide to Understanding the Symptoms and Reclaiming Your Life) (2008); Derin Düşüncenin Tanrısı: İç Dünyayı Beslemek (The Tao of Contemplation: Re-Sourcing the Inner Life) (2000), Willow Ar- lenea ile birlikte yazdığı Değişimin Büyüsü (The Tarot of Transformation) (2002) ki- taplarının ve sayısız makalenin yazarıdır. Yürüyüşü, dışavurumcu grupları, sema dönmeyi, doğa ve ruh alemiyle iletişimde olmayı, yaratıcılığı ve arkadaşlarıyla oyunlar oynamayı sever.

Jasmin Lee Cori Kitapları - Eserleri

  • Anne’nin Duygusal Yokluğu
  • Var'olan Annenin Yok'luğu

Jasmin Lee Cori Alıntıları - Sözleri

  • Kimse bir annenin sevgisini istemekten kaçamaz. (Var'olan Annenin Yok'luğu)
  • Kendine yeten tip... Güvensizlik kategorilerinin en yaygın olanıdır.(...) Anne sürekli bir şekilde reddediyorsa ya da tepki vermiyorsa ya da duygusal olarak ulaşılmazsa çocuk vazgeçer, ilişkilerde ihtiyac sahibi olmanın abes ya da tehlikeli olduğunu öğrenir ve sonuç olarak ihtiyaçlarını ve bağlanma davranışlarını sonlandırır. (Var'olan Annenin Yok'luğu)
  • On temel "İyi Anne" mesajı aşağıdaki gibidir: -​Burada olduğun için mutluyum. -​Seni görüyorum. -​Benim için özelsin. -​Sana saygı duyuyorum. -​Seni seviyorum. -​İhtiyaçların benim için önemli. Benden yardım isteyebilirsin. -​Buradayım. Sana zaman ayırırım. -​Seni korurum. -​Bende huzur bulabilirsin. -​Senden hoşlanıyorum. Benim içimi aydınlatıyorsun. (Var'olan Annenin Yok'luğu)
  • "Hissizleşmek ve duyguları örtbas etmek, yarayı korur ama iyileşmeyi engeller." (Anne’nin Duygusal Yokluğu)
  • "İyi Anne"nin 10 yüzü aşağıdakilerdir: - Kaynak olarak anne - Bağlanılacak yer olarak anne - İlk müdahaleci olarak anne - Düzenleyici olarak anne - Besleyici olarak anne - Ayna olarak anne - Destekleyici olarak anne - Akıl hocası olarak anne - Koruyucu olarak anne - Sığınılacak yer olarak anne (Var'olan Annenin Yok'luğu)
  • Bi­zim asıl istediğimiz sevginin gözleriyle görülmektir. (Var'olan Annenin Yok'luğu)
  • Mutlu bir yuvada çözmek zorunda olduğunuz (ya da henüz bir şeyi çözemeyecek kadar küçükken nasıl katlanılacağını bilmediğiniz) sürekli krizler yoktur. İnsanlar iktidar mücadelesine dalmamışlardır. Aile üyeleri arasında sessiz ya da çok sessiz savaşlar yoktur. Mutlu bir yuvada sürekli nefesinizi tutmazsınız. (Var'olan Annenin Yok'luğu)
  • Eğer potansiyelimize, sınırlarımıza ve tercihlerimize saygı duyulduğunu hissetmezsek, kendimiz de bunlara saygı duymayı öğrenemeyiz. Bir değersizlik ve utanç hissi geliştirebilir ya da kendi potansiyelimizi gerçekleştirmekte başarısız olabiliriz. Bu bizi kendi başına ayakta durmaktansa başka insanlara gereğinden fazla yaslanan birisi yapabilir. (Var'olan Annenin Yok'luğu)
  • Güvenilir insanlarla güvenilir bağlar kurmak kötü annelik görmüş olmaktan kaynaklanan eksiklikleri iyileştirmek için önemlidir. (Var'olan Annenin Yok'luğu)
  • Çocuğa sevgiyle bakmak: Bir araştırıcı bunun beynin sosyal davranışlarla ilgili bölümünün gelişmesinde en önemli etken olduğunu bildirir. (Var'olan Annenin Yok'luğu)
  • Çocuğun davranışları tutarsız gibi görünür. Böyle bir çocuk anne/babasının var olduğu ortamlarda kafası karışık ya da endişeli ve hatta sersemlemiş görünebilir. Eğer anne sizi bazen rahatlatıp bazen de kontrolden çıkıp dövüyorsa onun yanına gitmenin güvenli olup olmadığını nasıl bilebilirsiniz ki? (Var'olan Annenin Yok'luğu)
  • "Mutlu bir çocukluk yaşamak için asla geç değildir." (Var'olan Annenin Yok'luğu)
  • Hayatı boyunca endişe yaşamış bir kadın annesinden bir kez bile "Her şey yoluna girecek." sözünü duymadığını anlatmıştı. Annesi onu bir kez bile sakinleştirmemiş ve kendisini daha iyi hissetmesini sağlamamıştı. (Var'olan Annenin Yok'luğu)
  • Kalbinizde bir boşluk varsa eğer, sevgiye doymazsınız. (Anne’nin Duygusal Yokluğu)
  • Annenin mutlu olduğunu görmek çocuk için büyük bir nimettir.Gülen ve kahkaha atan bir anne fotoğrafını hayal edin.Anne orada olmaktan mutlu ve şu anda olduğu kişiden başka birisi olmaya hiç ihtiyacı yok. Gevşemiş! Anne gevşediğinde ve güldüğünde onun dünyasının doğru olduğunu hissederiz ve onun dünyası doğruysa bizim dünyamız da doğrudur. (Var'olan Annenin Yok'luğu)
  • Başkalarının bizim yaşadığımız şeyi tam olarak anlaması mümkün değildir, ama en azından çabalamalarını isteriz. Yaşadığımız şeyle ilgilenmelerini isteriz. Baştan savıldığımızda ya da önemsenmediğimizde ya da aslında o anda hissettiğimizden başka bir şey hissettiğimiz sanıldığında kendimizi izole edilmiş ve yalnız hissederiz. (Var'olan Annenin Yok'luğu)
  • Sevilmemiş çocuklar,kendilerini nasil seveceklerini bilmezler. (Anne’nin Duygusal Yokluğu)
  • ‘Duygular ne kadar erken yaşlarda yasaklanırsa, hasar o kadar derin olur.’ (Anne’nin Duygusal Yokluğu)
  • Eğer annenizden "İyi Annelik" görmediyseniz göreviniz ikiye katlanır: Kendi yaralarınızı iyileştirmek ve çocuğunuza karşı annenizin size gösterdiğinden farklı bir davranış biçimi geliştirmek (Var'olan Annenin Yok'luğu)
  • Yetersiz annelik görmüş çoğu kişi için, yeniden ebeveynlik yapmanın önemli odak noktası sevilmemiş çocuğu iyileştirmek olacaktır. Elbette, başka ihtiyaçlar da vardır – rehberlik, cesaret vermek, korumak, demir atmak gibi - ve bunlar sevilmemiş çocuğu iyileştirme sürecinin bir parçası olabilir ama öncelikle yapmanız gereken en önemli şey sıcak ve sevecen bir bağ sunmaktır. Bu çocuk da her çocuk gibi sevilmeye ihtiyaç duymaktadır. (Anne’nin Duygusal Yokluğu)

Yorum Yaz