Jeffrey Eugenides kimdir? Jeffrey Eugenides kitapları ve sözleri
Amerikalı Yazar Jeffrey Eugenides hayatı araştırılıyor. Peki Jeffrey Eugenides kimdir? Jeffrey Eugenides aslen nerelidir? Jeffrey Eugenides ne zaman, nerede doğdu? Jeffrey Eugenides hayatta mı? İşte Jeffrey Eugenides hayatı...

Amerikalı Yazar Jeffrey Eugenides edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Jeffrey Eugenides hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Jeffrey Eugenides hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Jeffrey Eugenides hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Tam / Gerçek Adı: Jeffrey Kent Eugenides
Doğum Tarihi: 8 Mart 1960
Doğum Yeri: Amerika Birleşik Devletleri
Jeffrey Eugenides kimdir?
1960 yılında Detroit'te doğan Yunan asıllı yazarın ailesinin kökleri Bursa'ya dayanmaktadır. 1983 yılında Brown University'den mezun olan Eugenides, daha sonra Stanford University'de yaratıcı yazarlık mastırını tamamladı. Kısa hikâyeleri de olan yazarın 1993 yılında yayımlanan The Virgin Suicides (Bakir İntiharlar) isimli kitabı, Sofia Coppolla tarafından 1999 yılında sinemaya uyarlandı. Bu kitabının ardından yazdığı ikinci kitabı Middlesex ile 2002 yılında Pulitzer ödülünü kazandı. Ailesiyle birlikte Almanya'da yaşayan Jeffrey Eugenides, pop müzik üzerine yaptığı çalışmalar ve kitap yorumlarıyla da tanınmaktadır.
Jeffrey Eugenides Kitapları - Eserleri
- Middlesex
- Bakir İntiharlar
- Evlilik Meselesi
Jeffrey Eugenides Alıntıları - Sözleri
- Kadın kahramanın yanlış adamla evlendiği, bunu fark ettiği ve o sırada kadına daima âşık olan diğer adayın göründüğü ve ikisinin beraber olduğu ama ikinci adayın, kadının en son istediği şeyin yeniden evlenmek olduğunu ve hayatında yapacak daha önemli işleri olduğunu anladığı ve sonuçta onu hâlâ çok sevmesine rağmen ona evlenme teklif etmediği bir roman var mı? (Evlilik Meselesi)
- “Yeniden doğabilmek için önce tamamen gömülmeniz gerekir.” (Middlesex)
- Yorgun dünyamız bize yarım yamalak mevsimler sunuyor. (Bakir İntiharlar)
- "Okumuyorsun bu kitabı sen," demişti, "içinde kayboluyorsun." (Evlilik Meselesi)
- “Zihnini müzikle doldurarak vücudundan kaçtı.” (Middlesex)
- Biz yalnızca yaşamak istiyoruz. Eğer izin verilirse. (Bakir İntiharlar)
- “Ölüm, kendini giderek yaşlanan aile bireyleriyle ima eder.” (Middlesex)
- “…güzellik daima garipliklerle birlikteydi.” (Middlesex)
- "Biz yalnızca yaşamak istiyoruz. Eğer izin verilirse." (Bakir İntiharlar)
- Neler hissettiğinizi bilmiyorum. Biliyormuş gibi yapmaya da kalkışmayacağım. (Bakir İntiharlar)
- Umutlarımız küllerimizden doğacaktır. (Middlesex)
- "İngiliz romanlarının sonu hariç aşkta mutluluk yoktur." (Evlilik Meselesi)
- “Kadınlar bir bedene sahip olmanın ne demek olduğunu iyi bilir. Onun zorluk ve kırılganlığını da, zafer ve hoşluklarını da... Erkeklerse bedenlerinin sadece kendilerine ait olduğunu sanırlar. Kalabalık içinde bile bu böyledir.” (Middlesex)
- Temizlikle ilgili (tuvaletler, duşlar...) bazı zorluklar olabilir ama öğretmenlerimizin çoğunluğu ‘’idare etmekten’’ hoşlanmaya başlamıştır. Çin yemekleri özellikle Amerikan standartlarına oranla epey çeşitlilik gösterir. Konuk olduğunuz köyde birkaç aydan sonra zevkle yılan yediğinizi görürseniz şaşırmayın! (Evlilik Meselesi)
- “Ama sen hâlâ genç bir kadınsın.” “Hayır doktor. Ben sekiz bin dört yüz yaşındayım.” (Middlesex)
- Kişilikleri simalarını şekillendirmiş, yüzlerinde kendilerine özgü ifadeler yaratmaya başlamıştı. (Bakir İntiharlar)
- “Bilirsin, insan bazen burnunun ucundaki serveti göremez.” (Middlesex)
- Aşk hakkında konuşulduğunu duymasalardı insanlar asla âşık olmazdı. François de La Rochefoucauld (Evlilik Meselesi)
- “Ana babaların çocuklarına fiziksel özelliklerini geçirdikleri malum, ama bence daha fazlası da geçiyor, her çeşit şey: Motifler, senaryolar, hatta kaderler.” (Middlesex)
- Birinin hayatını, onu severek kurtarabileceğini sanmanın ne kadar çekici olduğunu şahsi tecrübeleriyle bilen biriyim. Kimse, kimseyi kurtaramaz. Herkes kendini kurtarır. (Evlilik Meselesi)