tatlidede

Kafka ile Konuşmalar - Gustav Janouch Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kafka ile Konuşmalar kimin eseri? Kafka ile Konuşmalar kitabının yazarı kimdir? Kafka ile Konuşmalar konusu ve anafikri nedir? Kafka ile Konuşmalar kitabı ne anlatıyor? Kafka ile Konuşmalar PDF indirme linki var mı? Kafka ile Konuşmalar kitabının yazarı Gustav Janouch kimdir? İşte Kafka ile Konuşmalar kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...
  • 02.02.2023 12:00
Kafka ile Konuşmalar - Gustav Janouch Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap Künyesi

Yazar: Gustav Janouch

Çevirmen: A. Turan Oflazoğlu

Tasarımcı: Medine Efe

Orijinal Adı: Conversations with Kafka

Yayın Evi: İz Yayıncılık

İSBN: 9789753554527

Sayfa Sayısı: 88

Kafka ile Konuşmalar Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

İkinci Dünya Savaşının bugünün karışıklığında ve dertlerinde doruğuna ulaşan uzun, tedirgin dolaşma yılları başladı. Öldürücü korkular yaşadım, işkencelere uğradım, hapis yattım; hayvanca açlıktan, pislikten ve soğuktan, memurların aptalcasına taşyürekliliğinden ve görünüşte anlayışlı, örgütlenmiş bir dünyanın temel ilkesi olan kargaşadan çekmediğim kalmadı: Kafka'nın o alacakaranlık gölgeler ülkesi, kişinin her zamanki günlük gerçeği olup çıkmıştı. Bir gün bana şöyle dediğini hatırlıyorum: "Kulakların belli bir öykü için olgunlaşması uzun yıllara geçmesini gerektirir çoğu kez. Ama insanlar - anamız babamız, genel olarak, sevdiğimiz ve korktuğumuz her şey - biz onları iyice anlayamadan, ölmek zorunda kalırlar." Yine Franz Kafka'nın sesini işittim, yazanesini, mamasını, pencerenin gerisinden de, o eski Prag oteli Zum goldenen Fassan'ın sarı duvarını gördüm.

Kafka ile Konuşmalar Alıntıları - Sözleri

  • "Kişinin, iç kımıldanışlarını böyle kolayca açığa vurabilmesi ne büyük mutluluk."
  • "Ben - ben Franz Kafka kadar yalnızım."
  • “Hepimiz, elverdiğince çabuk uyuyarak, rahat olmayan vicdanımızdan kaçmaya çalışıyoruz.”
  • - "Gerçekten o kadar yalnız mısınız?" diye sordum. Kafka başını sallayıp onayladı. "Kaspar Hauser kadar mı?" Kafka güldü ve yanıt verdi: "Daha da kötü. Ben... Franz Kafka kadar yalnızım..."
  • Dağların dorukları birbirlerini görür. Oysa kendi gölgeleri içinde sinmiş duran çukurlar ve ovalar, aynı düzeyde bulunmalarına karşın birbirlerinden tümüyle habersiz sürdürürler varlıklarını.
  • Güç gelen ve insanı yıpratan da bu zaten! Yaşamda bir sürü olanak var, ama hepsinde de insanın kendi varlığının o kaçınılmaz olanaksızlığı yansıyor.
  • Her şey, hatta yalan bile doğru'nun hizmetindedir. Gölgeler güneşi karartamaz.
  • Gazete dünyada olup biteni duyurur bize-yan yana taş ve pislik yığınları.Bir toprak bir kum yığınından başka birşey değil.Anlam denilen şey nerede peki?Tarihe olaylar yığını gözüyle bakmanın hiçbir önemi yok(pozitivizm eleştirisi yapıyor).Önem taşıyan şey ,olayların içerdiği anlamdır.Bu anlamı da işte gazetelerde değil,yanlızca dinde,görünürde rastlantısalın nesnelselleştirilmesinde buluruz.(dini alıyor ve felsefeyi almıyor anlam konusunda)
  • Kötü ile hiç ele geçirilebilir mi iyi?

Kafka ile Konuşmalar İncelemesi - Şahsi Yorumlar

Kafka ile konuşmak güzeldi: Kitap yazarın Kafka ile yaptığı hemen her konudan söyleşiler ile oluşan bir kitap Kafka'nın felsefesini konulara bakış açısını hastalık sürecini benlik örgüsünü çarpıcı görüşlerini bulabileceğiniz bir dinleti tadında ve sıkmayan okudukça merakınızı cezbedecek bir yazın. Kafka okumalarını biraz anlamak isterseniz okumanızı tavsiye edebileceğim kitaplar listesinde. #okudumbitti #kafka #felsefe #biyografi #varoluşçuluk #umut #umutsuzluk #siyonizm #antisemitizim (Welat parlak)

Franz Kafka ile henüz 17 yaşında tanışmış olan yazarın hemen her şey hakkındaki karşılıklı sohbetlerinden oluşmakta kitap. Bazı görüşler beni cok derinden etkiledi. Hastalığına yenik düşene dek hayatında hiç yerinde saymamış Kafka. Ne mutlu dünyadan iz bırakıp göçenlere... (Tuğba Gülçiçek)

Kişinin, iç kımıldanışlarını böyle kolayca açığa varabilmesi ne büyük mutluluk. . . Zoraki neşe, açıkça söylenen acıdan çok daha acıdır ama. #okudumbitti #kafkailekonuşmalar . . Hasan Ali Toptaş'ın Harfler ve Notalar kitabında adı geçen bir kitap. Merak edip hemen aldım lâkin baskısı yok. Nadirkitaptan aldım ben. . . Janouch'ı nasıl kıskandım bir bilseniz. Kafka ile oturup sohbet ediyor, birlikte dolaşıyorlar falan. Onun yerinde olup Kafka'ya kahve ikram edip doyasıya sohbet etmek istedim. . . Janouch'un babası Kafka'nın arkadaşıdır. Janouch da şiir yazdığı için babası Kafka ile tanıştırıyor. O günden sonra çok sıkı dost oluyorlar. Hâlbuki Kafka'dan neredeyse 15-20 yaş da küçük he. Kafka'nın yine karamsarlığı satırlar arasından göz kırpıyor bizlere. Ve tabii babası ile olan ilişkisine de dokundurmuş bir iki laf. Janouch ile kendi hayatlarını, hayatın anlamını, şiir yazmayı, resim çizmeyi gibi konuları konuşuyorlar. Kafka bir ara konuyu Yahudilere de getiriyor tabii. . . Ince bir kitap ama çok derin manalar barındırıyor. O kadar çok yeri çizdim ki. Muhteşem alıntılar mevcut kitapta. Bence kesinlikle okuyun derim. #parlakmeltemkitapligi (Meltem Parlak Aydın)

Kafka ile Konuşmalar PDF indirme linki var mı?

Gustav Janouch - Kafka ile Konuşmalar kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Kafka ile Konuşmalar PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Gustav Janouch Kimdir?

Gustav Janouch Kitapları - Eserleri

  • Kafka ile Konuşmalar

Gustav Janouch Alıntıları - Sözleri

  • Kötü ile hiç ele geçirilebilir mi iyi? (Kafka ile Konuşmalar)
  • “Hepimiz, elverdiğince çabuk uyuyarak, rahat olmayan vicdanımızdan kaçmaya çalışıyoruz.” (Kafka ile Konuşmalar)
  • "Kişinin, iç kımıldanışlarını böyle kolayca açığa vurabilmesi ne büyük mutluluk." (Kafka ile Konuşmalar)
  • - "Gerçekten o kadar yalnız mısınız?" diye sordum. Kafka başını sallayıp onayladı. "Kaspar Hauser kadar mı?" Kafka güldü ve yanıt verdi: "Daha da kötü. Ben... Franz Kafka kadar yalnızım..." (Kafka ile Konuşmalar)
  • Gazete dünyada olup biteni duyurur bize-yan yana taş ve pislik yığınları.Bir toprak bir kum yığınından başka birşey değil.Anlam denilen şey nerede peki?Tarihe olaylar yığını gözüyle bakmanın hiçbir önemi yok(pozitivizm eleştirisi yapıyor).Önem taşıyan şey ,olayların içerdiği anlamdır.Bu anlamı da işte gazetelerde değil,yanlızca dinde,görünürde rastlantısalın nesnelselleştirilmesinde buluruz.(dini alıyor ve felsefeyi almıyor anlam konusunda) (Kafka ile Konuşmalar)
  • "Ben - ben Franz Kafka kadar yalnızım." (Kafka ile Konuşmalar)
  • Dağların dorukları birbirlerini görür. Oysa kendi gölgeleri içinde sinmiş duran çukurlar ve ovalar, aynı düzeyde bulunmalarına karşın birbirlerinden tümüyle habersiz sürdürürler varlıklarını. (Kafka ile Konuşmalar)
  • Güç gelen ve insanı yıpratan da bu zaten! Yaşamda bir sürü olanak var, ama hepsinde de insanın kendi varlığının o kaçınılmaz olanaksızlığı yansıyor. (Kafka ile Konuşmalar)
  • Her şey, hatta yalan bile doğru'nun hizmetindedir. Gölgeler güneşi karartamaz. (Kafka ile Konuşmalar)

Yorum Yaz